Στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης πέφτει σήμερα η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Αφηγήσεις» θα πέσει σήμερα η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου


Ο Δήμος Πρέβεζας είναι φέτος ένας από τους σταθμούς του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου (WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST), ενός θεσμού που ξεκίνησε το 2018 από τον ορεινό Δήμο Καραϊσκάκη της Άρτας και αποτελεί πλέον ένα δημοφιλές καλλιτεχνικό δρώμενο με μεγάλη αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στους “σινεφίλ” και όχι μόνο. Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,το Φεστιβάλ, που ξεκίνησε φέτος στις 5 Αυγούστου, ολοκληρώνεται σήμερα, 18 Αυγούστου και ώρα 20:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης με την προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ “Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων -Αφηγήσεις”, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Όπως αποκάλυψε η Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή Ερεύνης του πρώτου Μηχανικού Σύμπαντος στην Ιστορία της Επιστήμης, πρόκειται για ένα Ημερολόγιο που αφορά, κατά κύριο λόγο, στην Ήπειρο. Με το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν κάποιες από τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ να θυμίσουμε πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δήμου Καραϊσκάκη, των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Πρέβεζας, Άρτας, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και πολλών Συλλόγων, Αδελφοτήτων και Φορέων, ενώ φέτος προβλήθηκαν συνολικά 50 ταινίες: 12 από Βουλγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Λίβανο,ενώ Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Καναδά, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Υεμένη (μία από κάθε χώρα), 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ουκρανία (δύο από κάθε χώρα), 3 από την Ιταλία και 25 από την Ελλάδα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και γίνεται με την προμήθεια δελτίο εισόδου, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας.
Δελτία εισόδου διατίθενται στο Γραφείο Πολιτισμού (πρώην Λαϊκή Αγορά ), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στους χώρους των εκδηλώσεων, πριν την έναρξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]