Άρτα:Τελετή μνήμης Κομμένο 2020...77 χρόνια μετά την άνανδρη σφαγή 317 συνανθρώπων μας

Εβδομήντα επτά  χρόνια μετά την άνανδρη σφαγή 317 συνανθρώπων μας στο μαρτυρικό Κομμένο από τους Γερμανούς εισβολείς, οι μνήμες παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Και αυτή την Κυριακή, το πρωί της 16ης Αυγούστου, τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο μνημείο στο Κομμένο.

Μετά το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, πρωτοστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άρτης κκ. Καλλίνικου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Ηρώο.


Η εκδήλωση μνήμης συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της δημάρχου Νικολάου Σκουφά κας Ροζίνας Βαβέτση, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως:

"Στη συνείδηση όλων των ανθρώπων, η σφαγή των αμάχων όπου ανυπεράσπιστοι κι ανυποψίαστοι μετατρέπονται σε τραγικά θύματα μιας οργανωμένης επίθεσης, μόνο ως έγκλημα κατά της ανθρώπινης φύσης μπορεί να καταγραφεί. Το Κομμένο είναι ο τόπος των αντιθέσεων. Της σφαγής και της ελπίδας, του θανάτου και της ζωής.

Ο τόπος των ανθρώπων που ξέρουν να συγχωρούν αλλά δε θα ξεχάσουν ποτέ".


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ιωαννίνων κος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος ανέλυσε το χρονικό της σφαγής.



Ακολούθησε το προσκλητήριο των νεκρών με την ανάγνωση των ονομάτων όλων των θυμάτων, και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος.


Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από το άγημα του Ελληνικού στρατού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]