«Εκείνος και Εκείνος» σήμερα στην Παραμυθιά

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 9.30μμ στην Παραμυθιά στο «θέατρο κατασκήνωση»   ανεβαίνει η παράσταση με  το εμβληματικό  έργο του Κώστα Μουρσελά
«Εκείνος και Εκείνος»
Το 1972 ο Κώστας Μουρσελάς γράφει το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Εκείνος και Εκείνος», την οποία προβάλλει η κρατική τηλεόραση και συστήνει στο ελληνικό κοινό δύο ιδιαίτερες προσωπικότητες: τον Σόλωνα και τον Λουκά, οι οποίοι έμελλε να αγαπηθούν από τους Έλληνες περισσότερο ίσως από όλους τους ρόλους που έχουν περάσει στα ελληνικά σήριαλ μέχρι σήμερα. Οι περιθωριακοί αυτοί τύποι περπατούν ασταμάτητα, συζητούν, μαλώνουν και κυρίως ψάχνουν απαντήσεις σε μεγάλα ή μικρά θέματα. Τους ενσαρκώνουν δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους απογειώνουν την τηλεοπτική σειρά. Ο Μουρσελάς καταφέρνει το ακατόρθωτο: η σειρά, γραμμένη σχεδόν στα πρότυπα του θεάτρου του παραλόγου, λατρεύεται από το τηλεοπτικό κοινό και καταφέρνει με μοναδικά έξυπνο τρόπο να υπερβεί τον σκόπελο της αυστηρής λογοκρισίας που είχε επιβάλει η απριλιανή χούντα. Αυτά 50 περίπου χρόνια πριν. Από τη μνημειώδη αυτή σειρά διασώθηκαν ελάχιστα πλάνα στα αρχεία της ΕΡΤ αλλά το εξαιρετικό κείμενό της παρέμεινε επίκαιρο όσο ποτέ.
Η καλλιτεχνική εταιρεία «ΤΟ ΑΒΓΟ» αποφάσισε τη θεατρική προσέγγιση ορισμένων επεισοδίων της ιστορικής αυτής σειράς, με τον Θοδωρή Γκόγκο και τον Θανάση Μιχαηλίδη να ενσαρκώνουν τους ρόλους του Σόλωνα και του Λουκά αντίστοιχα. Οι δυο ηθοποιοί θα αναμετρηθούν με τους απαιτητικούς αυτούς ρόλους που ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Κονταξή και συμμετέχει η Σεμέλη Παπαοικονόμου. Η παράσταση επενδύεται μουσικά με ορχηστρικά κομμάτια του Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος υπήρξε αγαπημένος συνεργάτης του Μουρσελά, τόσο στην τηλεόραση με τη γνωστή τηλεοπτική σειρά: «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» όσο και στο θέατρο με το έργο: «Ω τι κόσμος μπαμπά!». Το «Εκείνος και Εκείνος» θα έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στη Λευκάδα. Στα Ιωάννινα θα παρουσιαστεί στις 5 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο Κώστα Φρόντζου και θα συνεχίσει περιοδεία στην Άρτα, την Ηγουμενίτσα, σε όλη την Ήπειρο και τη Λαμία.
Ταυτότητα Παράστασης 
Κώστας Μουρσελάς
        «Εκείνος και Εκείνος»
Σκηνοθεσία:                                          Βασίλης Κονταξής
Μουσική:                                               Βασίλης Δημητρίου
Σκηνική σύλληψη – Φωτισμοί:          Θοδωρής Γκόγκος
Σκίτσο Αφίσας :                                     Κώστας Βαρτζιώτης
Γραφιστικά :                                          Σεμέλη Παπαοικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη:                             Θανάσης Σιαμαλέκας
Υπεύθυνη παραγωγής:                       Στέλλα Λένη
Φωτογραφίες                                       Γιώργος Σταύρος
Βίντεο                                                    Στεριανή Βερνιώτου
Παραγωγή:                                            «Το Αυγό»
Παίζουν οι Ηθοποιοί
Θοδωρής Γκόγκος
Θανάσης Μιχαηλίδης
Σεμέλη Παπαοικονόμου

Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 9.30μμ στην Παραμυθιά στο «θέατρο κατασκήνωση» Είσοδος: 12 ευρώ Μειωμένο: 8 ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]