Την ακτογραμμή της Ηπείρου γνώρισαν Έλληνες δημοσιογράφοι και Travel Blogger φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου



Δεκαπέντε Έλληνες δημοσιογράφους και Βloggers διαπιστευμένους στο τουριστικό ρεπορτάζ φιλοξένησε η Περιφέρεια Ηπείρου από 20-23 Ιουλίου, στην Πάργα, την Πρέβεζα και τα Σύβοτα, στο πλαίσιο του έργου: "Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου". 
Πρόκειται για το 2ο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip), το οποίο είχε θεματικό χαρακτήρα, με έμφαση στον παράκτιο-παραθεριστικό τουρισμό και στα ενδιαφέροντα της θαλάσσιας ακτογραμμής (Health & Comfort).  Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, είναι η προβολή της παραθαλάσσιας  Ηπείρου, στην Ελληνική αγορά ως  προορισμού για ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές ,σε συνδυασμό με πολλές επιλογές για κάθε επισκέπτη.
Οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου για ένα τριήμερο «απόλαυσαν»  τις καταγάλανες παραλίες και τις ασύγκριτες ομορφιές της ακτογραμμής του Ιονίου! 
Την πρώτη μέρα άφιξής τους στην  γραφική πόλη της Πρέβεζας και την κοσμοπολίτικη Πάργα, τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος  συνομίλησε μαζί τους και τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, ως προορισμό διακοπών για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.
Ο κ. Ιωάννου, χαρακτήρισε την Ήπειρο, ως έναν ανεξερεύνητο μαγευτικό προορισμό. Όπως τόνισε, "η εγγύτητα ανάμεσα στις  ορεινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές, δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γευτεί την εμπειρία του αυθεντικού ορεινού προορισμού και τα μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Η αναλλοίωτη φυσική ομορφιά, τα ποτάμια και οι λίμνες, του Ζαγορίου, του Μετσόβου, του Σουλίου, συναντά την περίφημη ακτογραμμή από Πρέβεζα, Πάργα, Σύβοτα ως  το Δρέπανο και τη Σαγιάδα. Οι εκπληκτικές παραλίες, μήκους 100 χιλιόμετρων με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου Πελάγους, είναι απόλυτα ασφαλείς για τους επισκέπτες, καθώς  αποκλείουν κάθε μορφή συνωστισμού, προσφέροντας άπλετο χώρο, που είναι ζητούμενο αυτό το καλοκαίρι."

Ο κ. Ιωάννου δεν παρέλειψε να τονίσει πως "έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, και υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης ευαισθητοποίησης από τους επαγγελματίες τους τουριστικού κλάδου ως προς την ασφάλεια των επισκεπτών", ενώ ανέφερε πως η περιοχή έχει καταγράψει την υψηλότερη επίδοση ικανοποίησης επισκεπτών στην Ελλάδα. 

Καταλήγοντας, προσκάλεσε τους Έλληνες τουρίστες, να επιλέξουν για τις διακοπές τους την Ήπειρο, τον πιο ασφαλή καλοκαιρινό προορισμό,  όπου θα απολαύσουν ειδυλλιακές παραλίες, θα επισκεφθούν όμορφες πόλεις με γνήσια παράδοση, θα γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας και θα γευτούν την περίφημη γαστρονομία της Ηπείρου, σε πολύ προσιτές τιμές για την Ελληνική οικογένεια.!
Οι δημοσιογράφοι και Bloggers,  περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια της Πάργας με το νησιώτικο χρώμα, επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη της Πρέβεζας και θαύμασαν τα πανέμορφα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού.
Η μοναδική ακτογραμμή της Ηπείρου από τον Μύτικα, το Κανάλι, το Μονολίθι, την Καστροσυκιά και τον Βράχο, με τις βραβευμένες και ασφαλείς παραλίες , οι δαντελωτές ακτές της  Πάργας και της Πέρδικας, τα μικρά νησάκια των Συβότων με τα σμαραγδένια νερά εντυπωσίασαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα Ηπειρωτικά παράλια ως την περιοχή της Ελλάδας, που αξίζει να ανακαλύψει κανείς!
Κατά την επίσκεψή  τους στην Θεσπρωτία, οι 15 Έλληνες δημοσιογράφοι και  Bloggers, που συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, ο οποίος τους προσέφερε τοπικά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού και χειροποίητα σαπούνια από την Πέρδικα Θεσπρωτίας.  Γεύθηκαν επίσης την τοπική κουζίνα, θαλασσινούς μεζέδες , τις φημισμένες γαρίδες του Αμβρακικού και ντόπια κρέατα ενώ τους δόθηκε και το νέο προωθητικό υλικό της Τουριστικής Προβολής  της Περιφέρειας Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]