Μας ανησυχεί ο χειμώνας που έρχεται και η χαλάρωση του κόσμου. Oλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Ο κόσμος πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται εύκολα ο κορονοϊός, γιατί τον περάσαμε με ευκολία. Ομως, με προβληματίζει η χαλάρωση. Ανησυχούμε για τον χειμώνα που έρχεται. Μας ανησυχεί η χαλάρωση που υπάρχει στον κόσμο. Τα μέτρα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά των πολιτών είπε ο λοιμωξιολόγος Δρόσος Καραγεωργόπουλος μιλώντας στο Open TV.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που εξετάζεται για καθολική χρήση της μάσκας, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και το «λουκέτο» σε παραλίες και beach bar.

Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα - Το αίτημα των επιστημόνων

Η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει ότι ο εφησυχασμός δεν είναι σύμμαχος ενάντια στον κορονοϊό φαίνεται να εξετάζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους χώρους πλην των σούπερ μάρκετ.  Άλλωστε, αυτή την απόφαση επιβεβαίωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Οπως επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας, εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε διάφορους κλειστούς χώρους όπως τα εμπορικά κέντρα, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και οι εκκλησίες. «Επομένως κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να στείλουμε μήνυμα ότι εχθρός είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση. Αυτόν πρέπει να καταπολεμήσουμε», υπογράμμισε.

«Παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας που έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας. Που εφαρμόζει αποτελεσματική παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Που προβλέπει από συγκεκριμένα αυστηρά, αλλά λειτουργικά, υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι δωμάτια καραντίνας, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Όλα αυτά δεν τα κάνουν άλλες χώρες, ούτε στην έκταση, ούτε στον ολότητά τους. Είμαστε - και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε- μια ασφαλής χώρα, για κατοίκους και επισκέπτες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]