ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Iωάννινα-Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη :Ξενάγηση στο Κάστρο

Η κ. Αγγελοπούλου και μέλη της Επιτροπής μετά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που αποτυπώνουν την εξωστρέφεια της πόλης, καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, περιηγήθηκαν   χθες  και  στο κάστρο
Πρώτο σταθμό αποτέλεσε το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο οποίο η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια του Μουσείου, Αγνή Δρίμτζια, θαύμασε τα παραδοσιακά κοσμήματα της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας και μυήθηκε στα μυστικά της ηπειρωτικής αυτής τέχνης από τον παραδοσιακό αργυροτεχνίτη δεύτερης γενιάς, Γιάννη Μεντή.
Ακολούθως, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου και την αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Νατάσα Τύρου – Ούζα ξενάγησε την αντιπροσωπεία στην Εβραϊκή Συναγωγή Ιωαννίνων.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής συγκινημένη ανέφερε ότι η κοινότητα της πόλης βίωσε όχι μόνο την ευημερία αλλά και το μεγάλο δράμα. «Ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πρόκειται για μνημείο αντοχής, υπομονής, επιμονής και προπαντός μνήμης που δεν σβήνει» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]