ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πόσα τεστ Covid-19 θα γίνονται στο Ακτιο ,στην Ηγουμενίτσα και στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Ανοίγει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση από σήμερα  1η Ιουλίου και σε τρίτες χώρες, καθώς ανακοινώθηκαν και επίσημα οι 14 ξένες χώρες,Το «πράσινο φως» έλαβαν παρά την πανδημία του κορωνοϊού οι ταξιδιώτες από:
Αλγερία
Αυστραλία
Καναδά
Γεωργία
Ιαπωνία
Μαυροβούνιο,
Μαρόκο
Νέα Ζηλανδία
Τυνησία
Ρουάντα
Σερβία
Νότια Κορέα
Ταϊλάνδη
Ουρουγουάη

Eκτός της λίστας βρέθηκαν οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία και Κίνα.
Όσον αφορά την Κίνα,  θα εγκριθεί προσωρινά, υπό την προϋπόθεση ότι και το Πεκίνο θα επιτρέψει τα ταξίδια σε πολίτες της ΕΕ.

H λίστα αναμένεται να  ανανεωθεί στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Mε την άφιξη των τουριστών χιλιάδες τεστ για τον κορωνοϊό  αναμένεται να  γίνονται καθημερινά με τα περισσότερα(1200) στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος .
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr,στο αεροδρόμιο του Ακτίου θα γίνονται 100 τεστ ενώ στα μικρότερα αεροδρόμια της χώρας μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ,50 τεστ .
Στα λιμάνια σε καθημερινή βάση θα γίνονται 4.137 τεστ με τα περισσότερα (1490) στο λιμάνι του Πειραιά .Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα γίνονται 117 τεστ .
Στους μεθοριακούς σταθμούς τέλος θα γίνονται 1652 τεστ .
Υπενθυμίζεται ότι τα  χερσαία σύνορα με την Αλβανία παραμένουν κλειστά ,μέχρι νεωτέρας ,όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταφέροντας τα όσα είχε συζητήσει νωρίτερα σήμερα με τον Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]