ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση του Δήμαρχου Πρέβεζας με το Δ.Σ του Συλλόγου ΑμεΑ «Η Ελπίδα»



Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας  κ. Νίκο  Γεωργάκο  είχε  αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος  Δ.Σ του  Συλλόγου  ΑμεΑ  Πρέβεζας «Η Ελπίδα» αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο κ .Πασσά Ιωάννη, την γεν. γραμματέα κα Κουκία Χριστίνα, τον αναπληρωτή γεν. γραμματέα κ. Κλοντζάρη Χριστόδουλο, την γραμματέα οργανωτικού κα Ντούσια Σοφία,  τον  β΄ γραμματέα οργανωτικού Γκόλια Δημήτρη, τον ταμία κ.Γκαρτζονίκα  Βασίλη και τον β΄ ταμία Παναγιώτη Σίσκα. 
Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου  « Η Ελπίδα»  ευχαρίστησαν τον  κ. Γεωργάκο αρχικά για τη θέληση της νέας Δημοτικής Αρχής να έχει υψηλά στην ατζέντα του σχεδιασμού την μετεξέλιξη του Δήμου Πρέβεζας σε ένα φιλικό και προσβάσιμο Δήμο για κατοίκους και επισκέπτες ΑμεΑ, καθώς για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στις προτάσεις του Συλλόγου για  σήμανση  και αύξηση των θέσεων  στάθμευσης  ΑμεΑ, την μετατροπή  κάδων απορριμμάτων  σε  προσβάσιμους για ΑμεΑ, τις ράμπες πρόσβασης και τα ειδικά αμαξίδια στις ακτές και γενικότερα  δράσεις που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία.
Ειδική αναφορά έγινε και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν  κάποια μορφή αναπηρίας  με επίκεντρο  την αναγκαία ενίσχυση του υφιστάμενου αλλά και  την έναρξη όλων των ενεργειών με κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της  δημιουργίας νέου ειδικού σχολείου  καθώς  και στην  εγκατάσταση υποδομών για  ΑμεΑ που εγκατέστησε ο Δήμος στα  υπόλοιπα σχολικά κτίρια.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος  ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο για τη συνεχή του δράση με υψηλή την αίσθηση του σπουδαίου καθήκοντος που υπηρετεί και για τις δράσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Η ισότιμη μεταχείριση και η  πρόσβαση   ατόμων με κινητικά προβλήματα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αναπηρίας σε όλους τους  δημοτικούς αλλά και τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση της κοινωνίας  μας και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο οι ευκαιρίες από τον ανάλογο πυλώνα του εμβληματικού προγράμματος του ΥΠ.ΕΣ «Αντώνης Τρίτσης».
Ο Δήμος μας αξιοποιεί στο μέγιστο κάθε τέτοια δυνατότητα. Ο σχεδιασμός των έργων στο εξής περιλαμβάνει υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και σε τοποθέτηση ειδικών υποδομών στις ακτές μας έτσι ώστε η Πρέβεζα να γίνει σύντομα φιλική σε άτομα με αναπηρία και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών ως ένας Δήμος φιλικός και προσβάσιμος για κάθε πολίτη.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]