Αίτημα για συζήτηση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου

ΠΡΟΣ :    τον πρόεδρο του Π.Σ Ηπείρου
(με την παράκληση να κοινοποιηθεί 
στους επικεφαλής των παρατάξεων)

Κύριε πρόεδρε.
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ)  στις 13 Ιουλίου 2020 δημοσίευσε  την : «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.» . 
Η προκήρυξη είναι σαφής ότι μέχρι στις 2/10/2020 πρέπει να έχει λήξει η διαδικασία «παραχώρησης». Σε ένα κείμενο 92 σελίδων περιγράφει την διαδικασία «παραχώρησης» του 67% των μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. Στις τελευταίες σελίδες περιγράφει ,πολύ συγκεκριμένα στο παράρτημα με χάρτες, τι «παραχωρεί» στους ιδιώτες επενδυτές. 
Οι χάρτες αυτοί δεν είναι άγνωστοι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφού, με κατά πλειοψηφία απόφασή του, το Δημοτικό Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας το 2017, συμφώνησε με την εισήγηση της τότε διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. για την λεγόμενη «χερσαία ζώνη».
Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο στο Δήμο Ηγουμενίτσας όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου, αγωνιζόμαστε για λιμάνι λαϊκή περιουσία που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν είναι άλλωστε καινούργιοι οι αγώνες του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  για ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην θάλασσα, για παραλιακό μέτωπο που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες για άθληση, αναψυχή, πολιτιστικές εκδηλώσεις ελεύθερο από την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η πολιτική των συζητήσεων, επαφών και του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις της ΟΛΗΓ Α.Ε και της εκάστοτε κυβέρνησης, ήταν ο δρόμος που οδηγούσε στον εφησυχασμό και τις αυταπάτες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. 
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι στην βιασύνη να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε η απαράδεκτη συμφωνία του 2017 δεν τηρήθηκε από την μεριά του κεντρικού κράτους. Ζωτικοί χώροι της Ηγουμενίτσας (π.χ. δρόμοι, Δρέπανο, ποδηλατοδρόμος…) που ανήκουν ακόμη στην ΟΛΗΓ Α.Ε. δεν έχουν ακόμα παραχωρηθεί στον δήμο. 
Με την παρούσα, και λόγω της επικαιρότητας αλλά και του επείγοντος του θέματος παρακαλούμε να το φέρετε για συζήτηση στη προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ιωάννινα 23/07/2020
                                                

Για την Λαϊκή Συσπείρωση



Γιώργος Πρέντζας
Κωνσταντίνος Κωτσαντής
Κώνσταντίνα Ζέκα-Πάσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]