ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ Ηγουμενίτσα:Διαμαρτυρία ...στη θάλασσα για την πώληση του λιμανιού και την παράλια ζώνη

Την κυβέρνηση που παραδίδει το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας στο ιδιωτικό κεφάλαιο καταγγέλλει η ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ. Την Παρασκευή 10 Ιούλη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε μία πρωτότυπη κινητοποίηση στο λιμάνι ενημερώνοντας τους κατοίκους και τον λαό της περιοχής για τις αρνητικές επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής. 

Οι Οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει αναθέσει στην εταιρεία ΟΛΗΓ Α.Ε. να διαχειρίζεται το λιμάνι αλλά και τη λεγόμενη «χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας», δηλαδή όλο το παραλιακό μέτωπο από τα Σύβοτα έως τη Σαγιάδα.

Είναι χώροι που σήμερα ο λαός και η νεολαία του Νομού Θεσπρωτίας, και όχι μόνο, επισκέπτεται για εργασία, για αναψυχή, για ανάπαυση, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η ΟΛΗΓ Α.Ε λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ασκεί διαχρονικά «επιχειρηματική δράση», ως αυτοτελής οργανισμός ξεκομμένος από την τοπική κοινωνία και της ανάγκες της. Για αυτό και περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τους ελεύθερους χώρους από τους δημότες με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες και σε άλλους ελεύθερους χώρους.

Η ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής γενικότερα, μέσα από τους φορείς τους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα με ανάπτυξη πολύμορφων δράσεων στην κατεύθυνση ματαίωσης άμεσα των σχεδίων της κυβέρνησης που αξιοποιεί και βελτιώνει τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, και επιτακτικά να απαιτήσουν την παραχώρηση όλου του παραλιακού μετώπου στον λαό.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]