Με λαμπρότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τίμησε την μνήμη του προστάτη του Αγίου Παντελεήμονα

Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος: «Στις μέρες μας έχουμε ανάγκη από πραγματικούς επιστήμονες, από γιατρούς και ανθρώπους που δίδονται στην υπηρεσία των ασθενών αλλά και από ανθρώπους που έχουν πίστη στον Θεό και που αγαπούν τον συνάνθρωπο από τα βάθη της καρδιάς τους»

 

Με λαμπρότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τίμησε την μνήμη του προστάτη του Αγίου Παντελεήμονα. Το απόγευμα της 26/7/2020 τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, με την παρουσία επισήμων και πλήθους προσκυνητών και με την σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής που επιβάλλουν τα μέτρα ασφάλειας έναντι της πανδημίας.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα και την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Εξ αφορμής της παρουσίας της Βουλευτού Ιωαννίνων κας Μαρίας Αλεξάνδρας Κεφαλα, ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας από την Πολιτεία και καλωσόρισε τον νέο Διοικητή του ΠΓΝΙ κ. Νικόλαος Κατσακιώρη, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου για την προσφορά του.


Στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών» η Βουλευτής Ιωαννίνων κα. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Διοικητής ΠΓΝΙ κ. Νικόλαος Κατσακιώρης, ο Αναπλ. Διοικητής ΠΓΝΙ κ. Κωσταντίνος Χολέβας, Η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΓΝΙ. κα. Αλεξάνδρα Μάγκου, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας ΠΓΝΙ κ. Ευάγγελος Βαγγέλης καθώς και πλήθος Ιατρών, Νοσηλευτών και λοιπών Υγειονομικών Υπαλλήλων του Νοσοκομείου, συνοδοί ασθενών και προσκηνυτές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΠΓΝΙ για τον Άγιο Παντελεήμονα ολοκληρώθηκαν σήμερα 27/7/2020 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]