ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Νέα αντεργατικά μέτρα για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων

ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
     Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις και το σχέδιο της «ομάδας Πισσαρίδη», που θέτει ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, σηματοδοτούν την ενιαία προσπάθεια της κυβέρνησης από τη μια να κατοχυρώσει τις περικοπές και ανατροπές, και από την άλλη να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.
    Οι αποφάσεις στο ΣτΕ για τα αναδρομικά, που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση, κινούνται στην κατεύθυνση της οριστικής «παραγραφής» των δίκαιων διεκδικήσεων των συνταξιούχων για όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα.
    Η εξαίρεση απ' τη λεηλασία μόνο κάποιων περικοπών που έγιναν σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και η υποχρέωση για την κυβέρνηση να επιστρέψει μόνο ένα μικρό μέρος από τα δεκάδες δισ. ευρώ που άρπαξαν στη διάρκεια της 10ετίας όλες οι κυβερνήσεις από τους συνταξιούχους, δεν μειώνουν το μέγεθος του εγκλήματος. Δεν αλλάζουν τη δεινή θέση που βρίσκονται οι συνταξιούχοι.      
Κοροϊδία και... «βλέπουμε» από την κυβέρνηση ΝΔ  
 Η κυβέρνηση ΝΔ αντί να ανακοινώσει την άμεση απόδοσή τους στο σύνολο των συνταξιούχων, αναμασά τη γνωστή καραμέλα για τις αντοχές της οικονομίας. Είναι πρόκληση, αλλά και  επιβεβαίωση ότι ούτε τα ελάχιστα δεν είναι διασφαλισμένα για εργαζόμενους και συνταξιούχους στο σάπιο σύστημα, που «ζει και αναπνέει» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  Απύθμενο θράσος από τον ΣΥΡΙΖΑ
        Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει είναι ότι τα εν λόγω αναδρομικά δημιουργήθηκαν επί δικής του διακυβέρνησης, επειδή δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ τον Ιούνη του 2015 και συνέχισε να εφαρμόζει τις αντισυνταγματικές περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ η... «θεραπεία» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι με τον νόμο - λαιμητόμο, του Κατρούγκαλου, που ενσωμάτωσε τις άθλιες περικοπές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, καθιστώντας «νόμιμο» το πετσόκομμα, έκλεισε το δρόμο σε διεκδικήσεις αναδρομικών και για το χρονικό διάστημα μετά την ψήφισή του. Πρόκειται δηλαδή για «πιστοποιητικό νομιμοποίησης» της λεηλασίας των συντάξεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις άλλες ανατροπές.
      Ταυτόχρονα ετοιμάζουν τη νέα επίθεση. Οι προτάσεις της κυβέρνησης με το πόρισμα Πισσαρίδη αποτελούν το νέο σχέδιο θωράκισης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και «εξοπλισμού» τους με νέα εργαλεία για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, το ξήλωμα δικαιωμάτων όπως η Κοινωνική Ασφάλιση μέσω της προώθησης του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, διαμορφώνοντας ακόμα καλύτερους όρους για την καπιταλιστική κερδοφορία. 
   Ένας από τους κεντρικούς στόχους του «Σχεδίου Ανάπτυξης» που παρουσιάστηκε χτες είναι η «εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης», συνέχεια του αντιασφαλιστικου νόμου Βρουτση το Φλεβαρη, που αποτελεί  μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και έρχεται να «κουμπώσει» πάνω στον νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποκριτική και προκλητική για το λαό η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, για το σύστημα των «τριών πυλώνων», που και ο ίδιος υπηρέτησε.
    Πάνω σε αυτό το έδαφος κλιμακώνεται σήμερα η επίθεση από τη ΝΔ, που επιταχύνει κατευθύνσεις της ΕΕ, για να απαλλάξει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία και το κράτος από το «κόστος» της ασφάλισης και να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στους ιδιωτικούς ομίλους ασφάλισης που καραδοκούν.
      Στη νέα επίθεση, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δώσουμε απάντηση, διεκδικώντας να επιστραφούν σε όλους οι περικοπές, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία, δυναμώνοντας την πάλη για Υγεία - Ασφάλιση - σύνταξη που θα καλύπτουν τις πραγματικές  μας ανάγκες.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]