Ιωάννινα:Συνάντηση Φοροτεχνικών με τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ Τι συζητήθηκε

To ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων σήμερα 21 Ιουλίου 2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων  Κο Οικονόμου Φιλάρετο, με σκοπό την συζήτηση και επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καλύτερη συνεργασία μεταξύ λογιστών και Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαίες τοποθετήσεις και καλές προθέσεις για το άμεσο μέλλον. 
Μεταξύ των άλλων καταδικάσαμε την αποτρόπαια επίθεση σε υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και κάθε μορφής βία. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με ακρίβεια την δυσχερέστατη κατάσταση που έχει περιέλθει το επάγγελμα του λογιστή, που είναι επιταγμένος από το κράτος, μέσα σε ένα λαβύρινθο πλατφορμών, ανάμεσα σε κλοιό προθεσμιών και χωρίς δικαίωμα στο λάθος. Ένα λάθος που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή ανάμεσα σε 668 αποφάσεις στην covid διάρκεια, 587 αποφάσεις που αφορούν θέματα για ασφαλιστικό-φπα-φορολογικά και φορολογίας εισοδήματος. Πλέον των 100 δελτίων τύπου από διάφορα υπουργεία, 12 ανακοινώσεις από το ΕΡΓΑΝΗ με διευκρινήσεις και παρατάσεις υποβολών για Ιούνιο και Ιούλιο. Έρχονται 8 νέα νομοσχέδια και έχουν ήδη ψηφισθεί 32 νόμοι από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Είχαμε 263 υποχρεώσεις, φορολογικές και ασφαλιστικές από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο με μέσο όρο 2 για κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένου και τα Σαββατοκύριακα (πηγή Taxheaven,άρθρο του Κου Νιφορόπουλου), αναδεικνύοντας την Πολυνομία, τις δυσνόητες εγκυκλίους και αποφάσεις, των μη συντονισμό των υπουργείων που όλα αυτά μαζί κάνουν την δουλειά μας πολύ δύσκολη. 
Όπως όλοι γνωρίζουμε η είσοδος στις Δ.Ο.Υ. γίνεται με σειρά προτεραιότητας και ο κάθε φορολογούμενος παίρνει ένα καρτελάκι σύμφωνα με το τμήμα που θέλει να εξυπηρετηθεί. Πλην όμως οι Λογιστές, λόγω της φύσης του εργασίας τους, συνήθως επισκέπτονται πολλά τμήματα, οπότε είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν  με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ζητήσαμε οι λογιστές, να εισέρχονται με το δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή-Φοροτεχνικού του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι ένας άμεσος τρόπος να αντιμετωπιστούν και τα παράνομα λογιστικά «γραφεία».
Κλείνοντας νομίζω ότι πρέπει να αναφερθούμε στην συμμαχία μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Λογιστών που αναφέρθηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Ως ΕΦΕΕ Ιωαννίνων δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν έχουμε συνάψει κανενός είδους συμμαχία με οποιονδήποτε. Αν ήμασταν σύμμαχοι θα νομοθετούσαμε από κοινού και από κοινού θα ρυθμίζαμε τις προθεσμίες λήξης των φορολογικών υποχρεώσεων. Εμείς υλοποιούμε σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, αυτά που νομοθετεί το υπουργείο.

 Με Εκτίμηση
Εκ του ΔΣ της ΕΦΕΕΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                       
Μπέκας Σπυρίδων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]