ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μ.Τζούφη:Άμεση και επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων στην Κακαβιά Παρά τα κλειστά σύνορα χιλιάδες πολίτες περνούν ..

Άμεση και επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να διαφυλαχθούν η υγειονομική ασφάλεια της χώρας και η προστασία των εργαζόμενων, η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τελωνείο και τον Αστυνομικό Σταθμό Κακαβιάς, συνοδευόμενη από τον Γιώργο Σταμάτη, επιμελητή Β’, Γενικής Ιατρικής.
Όπως διαπιστώνεται από τα επίσημα στοιχεία, παρά το αναφερόμενο «κλείσιμο των Ελληνοαλβανικών συνόρων» μέχρι 31.7.2020, χιλιάδες πολίτες περνούν καθημερινά από τον χερσαίο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Η τοποθέτηση σταθερού κλιμακίου υγειονομικού ελέγχου, σε συνεργασία με τον γιατρό που υπηρετεί στο υγειονομείο  της Κακαβιάς, θα μπορούσε να καλύψει ικανοποιητικά τον προληπτικό έλεγχο των πολιτών, αλλά και να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση πιθανών περιστατικών. 
Η αγωνία και η ανησυχία που εκφράζεται από τους εργαζόμενους δικαιολογείται απόλυτα από τον αυξημένο αριθμό των μετακινούμενων πολιτών, σε σχεδόν ίδιους αριθμούς με τους μετακινούμενους από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, όπου, όμως, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας. 
Η μη λήψη παρόμοιων μέτρων και στην Κακαβιά, αποδεικνύει την απουσία ενός σοβαρού κεντρικού σχεδιασμού από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ν.Δ, για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της δεύτερης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σε όλη τη Βαλκανική και στη χώρα μας. 
Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων στην Κακαβιά έχουν ήδη, από καιρού, επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας επιτακτικά λύσεις και το ίδιο προτίθεται να ζητήσει, μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]