Σωματείο Μετάλλου νομού Ιωαννίνων: "Καταγγέλλουμε τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι απλήρωτου συναδέλφου "

Ως Σωματείο Μετάλλου νομού Ιωαννίνων καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΝΔ και της ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα από το σπίτι απλήρωτου συναδέλφου της μεταλλοβιομηχανίας Spider Ν. Πέτσιος και Υιοί, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.
Τη στιγμή που εκατοντάδες οικογένειες έμειναν ξεκρέμαστες από το κλείσιμο της εταιρίας, το κράτος και το τοπικό κράτος στηρίζουν την οικογένεια Πέτσιου, κρύβοντας κάτω από το χαλάκι τα σπασμένα της. Δήμος Ιωαννίνων και από κοντά και η περιφέρεια Ηπείρου αγοράζουν νέους κάδους απορριμμάτων από την οικογένεια Πέτσιου που τους φέρνουν από την εταιρία τους στη Σερβία, αλλά και  διαμέσω της ΕΝΑΚ τους παραδίδει την αποκομιδή των σκουπιδιών. Η οικογένεια Πέτσιου συνεχίζει να κερδοφορεί, ενώ οι εργάτες μαζί με τις οικογένειές τους αδυνατούν, προφανώς μέχρι και σήμερα, να ανταπεξέλθουν στις βασικές βιοποριστικές ανάγκες. Κανένας νόμος δε μας σταματά! Ως Σωματείο Μετάλλου έχουμε παρέμβει και κινητοποιηθεί αρκετές φορές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρειαστεί, στη ΔΕΗ, και οπουδήποτε αλλού, απαιτώντας όχι μόνο την επανασύνδεση του ρεύματος στο νοικοκυριό του συνάδελφου, αλλά και όλα όσα για τα οποία δουλεύαμε τόσα χρόνια. Για άλλη μία φορά, όμως, η κυβέρνηση και η πολιτική της μας δείχνει ποια είναι η κατεύθυνση: Να μείνει ανέγγιχτος όλος ο συσσωρευμένος πλούτος, στη συγκεκριμένη περίπτωση της οικογένειας Πέτσιου, που κερδήθηκε από τη δική μας δουλειά και το δικό μας μόχθο, και να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι εργάτες. 
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που έμειναν άνεργοι και με χρωστούμενα δεδουλευμένα! Είναι απαράδεκτο να έχουμε δουλέψει τόσα χρόνια, να μένουμε απλήρωτοι και χωρίς δουλειά και να μην μας καλύπτονται βασικές μας ανάγκες. Δε θα τους περάσει! Δε θα θυσιαστούμε άλλο για τα κέρδη τους! Σε αυτή την κρίση δε θα πληρώσουμε εμείς πάλι τα σπασμένα! Στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για κάθε συνάδελφο που βρίσκεται έρμαιο της πολιτικής αυτής της εκμετάλλευσης. Παλεύουμε κάθε μέρα για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια! Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι! Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος/ νερού! Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα στη ΔΕΗ! Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα απέναντί τους! Απαιτούμε να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο, με ευθύνη της κυβέρνησης, που μπορεί να δώσει δουλειά σε πάνω από 500 εργαζόμενους και να δοθούν όλα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

Σωματείο Μετάλλου νομού Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]