Συνάντηση ΔΣ ΕΦΕΕ Άρτας -Φιλιππιάδας με βουλευτές του νομού Άρτας

Μετά από πρόσκληση του ΔΣ της ΕΦΕΕ Άρτας –Φιλιππιάδας προς τους Βουλευτές του Νομού Άρτας το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον κύριο Στύλιο Γεώργιο  βουλευτή της ΝΔ και Γκόκα Χρήστο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Με την  κυρία Γεροβασίλη Όλγα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της δεν μπορέσαμε να βρεθούμε, όμως έχει ήδη προγραμματιστεί  και μαζί της συνάντηση μέσα στην εβδομάδα . 
    Ενημερώσαμε  κατ’αρχάς για τις τραγικές συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε το τελευταίο τετράμηνο και πως ο κλάδος μας είναι αυτός που ουσιαστικά διαχειρίστηκε και έφερε εις πέρας όλες τις διοικητικές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν από τον covid19 με  την πλήρη απουσία των Δημοσίων Υπηρεσιών. Αναφερθήκαμε στα πολλά και ανεξήγητα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να προκαλούνται από το Υπουργείο Εργασίας καθώς και στη στάση του Διοικητή της ΑΑΔΕ να παραμείνει πιστός στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί προ υγειονομικής κρίσης για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Εξηγήσαμε  ότι η παράταση της ημερομηνίας για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες καταληκτικές ημερομηνίες που υπήρχαν και με αυτές που έχουν προστεθεί καθώς και με την δυσλειτουργία του TAXISNET δεν φτάνει σε καμία περίπτωση. Θα πρέπει όπως έγινε και σε άλλα Κράτη της ΕΕ  η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους  να μεταφερθεί  τουλάχιστον έως  30/09/2020, χωρίς να επιβαρύνεται ουσιαστικά δημοσιονομικά το Κράτος. Επιπλέον απαιτήσαμε να προβάλλουν και συνηγορήσουν με τις πολιτικές τους πράξεις σε αυτά που δικαιούμαστε ως κλάδος και η Πολιτεία δεν μας παραχωρεί, δηλαδή:
 Να υπάρξει Νομοθετική Διάταξη που να προβλέπει ως « ανωτέρα βία » γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών, 
 Την καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του λογιστή φοροτεχνικού,
 Την μετάθεση έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων από 1/1/2021,
 Την υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για ειδική αποζημίωση 800 ευρώ το μήνα Μάιο για τους επιστήμονες,
   Και αυτό που διεκδικούμε πολλά χρόνια και όλες οι  πολιτικές  ηγεσίες ως σήμερα μας το στερούν, την αλλαγή του ορίου της διάταξης του άρθρου 38 του Ν.2873/2000 περί υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων από Λογιστή –Φοροτεχνικό από μηδενική βάση και την εναρμόνιση με τις νεότερες διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 του Ν.4308/2014 (ΕΛΠ).
  Αιτήματα δίκαια, που στερείται ο Έλληνας Λογιστής –Φοροτεχνικός και η πρόσφατη υγειονομική κρίση του covid19 τα έφερε στην επιφάνεια αναδεικνύοντας και την επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν. 
   Τέλος αναφέραμε στους Βουλευτές του Νομού ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες αλλά χρειάζεται Πολιτική απόφαση ώστε το Κράτος ή η Κυβέρνηση να μας αποδείξει επιτέλους ότι δεν υποκρίνεται όταν αποκαλεί  εμάς τους Λογιστές –Φοροτεχνικούς  « Συνεργάτες » της διοίκησης . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]