Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών για το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας

Με μεγάλη χαρά το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενημερώνει ότι έλαβε την Έκθεση Πιστοποίησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). 

 Η διαδικασία πιστοποίησης περιελάμβανε τόσο εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών όσο και εξωτερική αξιολόγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, διακεκριμένων Καθηγητών Ιατρικής του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε στενά η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ιατρικής με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σημαντική ήταν η συμβολή της Επιτροπής Σπουδών του Τμήματος. Επίσης συνέβαλαν τα μέγιστα το προσωπικό του Τμήματος, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικό προσωπικό, όχι μόνο κατά τη διαδικασία πιστοποίησης, αλλά και διαχρονικά διατηρώντας το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, έρευνας, κλινικής πράξης, εν γένει επιστημονικής παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Οι φοιτητές μας είναι πάντα παρόντες συμβάλλοντας ουσιαστικά με τις προτάσεις τους στη συνεχή αναβάθμιση των σπουδών τους και στην πρόοδο του Τμήματος.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αξιολογήθηκε με "ΑΡΙΣΤΑ" και στους δέκα άξονες αξιολόγησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που είναι:
1. Η πολιτική του Τμήματος στη διασφάλιση της ποιότητας
2. Σχεδιασμός και οι διαδικασίες έγκρισης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών
3. Προσήλωση στη φοιτητοκεντρική μάθηση, τρόποι αξιολόγησης του προσφερόμενου διδακτικού έργου
4. Υποστήριξη των φοιτητών από την εισαγωγή τους έως την αποφοίτησή τους
5. Διδακτικό προσωπικό
6. Μέθοδοι διδασκαλίας και φοιτητική μέριμνα
7. Συγκέντρωση, ανάλυση και χρήση δεδομένων από φοιτητές και διδάσκοντες
8. Δημόσια παρουσία και εικόνα του Τμήματος 
9. Συνεχής παρακολούθηση και περιοδική εσωτερική αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών
10. Τακτική εξωτερική αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

Όπως αναγράφεται στην Απόφαση Πιστοποίησης «το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων» (διάρκεια πιστοποίησης 29/5/2020 έως 28/5/2024). 
 
Συγχαίρουμε όλο το προσωπικό για την σημαντική αυτή διάκριση που πέτυχε ως σύνολο το Τμήμα μας, και ιδιαίτερα την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης με υπεύθυνο τον κ. Αλέξανδρο Μάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, και την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών με υπεύθυνη την κα Πατρώνα Βεζυράκη, Καθηγήτρια, για την πολύτιμη συμβολή στη διαδικασία, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, απόφοιτους και προσωπικό που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις με τους αξιολογητές.
 
Ευχαριστούμε θερμά την ΜΟΔΙΠ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της Αντιπρύτανη κ. Σταύρο Νικολόπουλο για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Μηνά Πασχόπουλο και Σπυρίδωνα Γεωργάτο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννη Γεωργίου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος κ. Σπυρίδωνα Κονιτσιώτη για την σημαντική στήριξή τους στη διαδικασία πιστοποίησης.
 
Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τους φορείς της πόλης μας, την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τους εκπροσώπους ΙΤΕ και Κέντρου Υγείας για την πολύτιμη αρωγή τους στην πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής μας.
 
Είναι υποχρέωσή μας στα επόμενα χρόνια να διατηρήσουμε την υψηλή αυτή θέση παρέχοντας άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας, κλινικού και συνολικού επιστημονικού έργου!
 
Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου
Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]