ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προς νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Έως τις 31/8 οι δηλώσεις για τα μειωμένα ενοίκια - «Ενημερώθηκε» το TAXISnet για την εξόφληση φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις
Το ενδεχόμενο και νέας παράτασης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άφησε ανοικτό ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής εξέδιδε την απόφαση για μια άλλη παράταση, και συγκεκριμένα για τη καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων για τα μειωμένα ενοίκια ως τις 31 Αυγούστου, με τους ενοικιαστές να δηλώνουν την αποδοχή των δηλώσεων Covid έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί παράταση για τις δηκωσεις φόρου εισοδήματος ενός μήνα, δηλαδή έως το τέλος Αυγούστου αντί για την επόμενη Τετάρτη που προβλέπεται σήμερα να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων. ΕφόσονΕφόσον δοθεί η παράταση πάντως, δεν αναμένεται να αλλάξει ο αριθμός των δόσεων, παρά να συγχωνευθούν η πρώτη με την δεύτερη.

Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών «Αν και έχει δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Ιουλίου, είναι γεγονός όμως ότι έχουμε μια ιδιαίτερη κατάσταση».

Όπως επεσήμανε ο Χρ.  Σταϊκούρας οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας με γνώμονα τόσο τον αριθμό των  φορολογικών δηλώσεων που εκκρεμούν, όσο και το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δοθεί η παράταση και η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο τότε θα κληθούν να πληρώσουν δυο δόσεις στο τέλος Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμησε ότι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα ισχύσει και η μειωμένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος στους επαγγελματίες, καθώς η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη διάταξη επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που υπόκεινται σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο.

Η μείωση ή ακόμα και ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου σε όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και καταγράφουν μείωση του τζίρου τους με βάση τις δηλώσεις ΦΠΑ το α΄ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 περιλαμβάνεται σε διάταξη του φορολογικού .

Στο μεταξύ, περάστηκε στο TAXISnet για όλους τους φορολογούμενους με χρεωστικό καθαριστικό σημείωμα η εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς επίσης και η έκπτωση φόρου 2% για εφάπαξ καταβολής φόρου μεταγωγή ανάλογη προσαρμογή τη πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]