ΝΕΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Ο ΥΦ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Διευκρινίσεις από τον Δήμο Ιωαννιτών για την πίστα ποδηλάτων


Τον Μάιο του 2018 και μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που κέρδισαν μαθητές των Ιωαννίνων, εταιρία αναψυκτικών δημιούργησε στην Κιάφα πίστα ποδηλάτων pump track.
Η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι και πριν λίγες βδομάδες είχε την βεβαιότητα ότι το έργο έγινε με όλους τους κανόνες και ότι είχε παραλειφθεί κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Αφενός υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της Κιάφας για την λειτουργία της πίστας και αφετέρου ένας τραυματισμός που σημειώθηκε σε ποδηλάτη έφερε τον Δήμο αντιμέτωπο με την αλήθεια αλλά και με ευθύνες.
Ο Δήμος ανοίγοντας τον φάκελο του έργου διαπίστωσε ότι η μοναδική απόφαση που υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή της παραχώρησης του χώρου.
Το έργο δεν είχε παραληφθεί ποτέ και έτσι ήταν αδύνατο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία για την συντήρηση και πολύ περισσότερο για την πιστοποίηση της πίστας.
Ο Δήμος προχώρησε στο κλείσιμο για λόγους ασφάλειας όσων έκαναν χρήση της και παράλληλα έχει κινήσει την διαδικασία επικοινωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία ώστε να γίνει παραλαβή του έργου.
Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί και ακολουθήσει η πιστοποίηση η πίστα θα αποδοθεί και πάλι στην τοπική κοινωνία.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει πρόθεση να αποποιηθεί τις ευθύνες της όμως θεωρεί το λιγότερο άδικο να βρίσκεται στη θέση του απολογούμενου για όσα όφειλαν να είχαν γίνει το 2018 και δεν έγιναν ποτέ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]