Ιωάννινα:Ευριπίδη, Ικέτιδες το Σάββατο Στο Θέατρο ΕΗΜ

Σάββατο 1 Αυγούστου, 21:30
Ευριπίδη, Ικέτιδες
Μετάφραση, Διδασκαλία Ερμηνείας, Σκηνοθεσία:  Δήμος Αβδελιώδης

Τις Ικέτιδες τους Ευριπίδη σε μετάφραση, διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:30 στο Υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ.
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Ηθοποιοί: Δήμητρα Κωτίδου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δάφνη Μαρκάκη
Μουσικοί: Γιάννης Βιλιώτης, Βασίλης Κολοβός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Λητώ Ντάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Σηφάκης
Τεχνικός Σκηνής: Μιχαήλ Κωνσταντινίδης
Τεχνικός Ήχου: Φοίβος Αβδελιώδης

Οι «Ικέτιδες»  του Ευριπίδη, έργο σπάνια παιγμένο, θεωρούμενο μέχρι τώρα άνευ ιδιαίτερης σημασίας, αναδεικνύεται με τη νέα αυτή μετάφραση και παράσταση σε ένα από τα κορυφαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Σε κανένα άλλο από τα σωζόμενα έργα της αρχαιότητας δεν έχει αποδοθεί με τέτοια ευκρίνεια και απλότητα, το πώς αντιλαμβάνονταν οι Έλληνες του 4ου π.Χ.  αιώνα, τη σπουδαιότητα της Δημοκρατίας αλλά και τους κινδύνους της αλλοίωσής της. Μέσα από την παράσταση μπορούμε να νοιώσουμε όλοι την αντίληψη των Αθηναίων για τις πανανθρώπινες αξίες, για τη σχέση τους με τον Θεό, αλλά και το επίπεδο της αυτογνωσίας τους, που φαντάζει σαν ένας πολιτισμός του Μέλλοντος.  ΟΙ  «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, με την καινοτόμο μετάφραση και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, αποκαλύπτει επίσης τον λαϊκό χαρακτήρα του Αρχαίου Δράματος, καθώς και την οικειότητα που μας δημιουργεί η επίγνωση αυτού του πολιτισμού, απελευθερώνοντας την γνήσια συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του κοινού, ανεξάρτητα από την ηλικία και την παιδεία του.
Γενική είσοδος: 8€
Προπώληση εισιτηρίων στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπολάτης, Χαρτέξ και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, 11-2 το πρωί καθώς και στους χώρους πραγματοποίησης εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]