ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:Κατ’ επιλογή δημοκρατία δεν υπάρχει


Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων χρεώνεται επίσημα μια από τις πιο αντιδημοκρατικές στιγμές της αυτοδιοικητικής ιστορίας των Ιωαννίνων.
Με τις μεθοδεύσεις της, σε πλήρη σύμπνοια και συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και με τη σιωπηλή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να χρεώσει στους πολίτες των Ιωαννίνων ένα έργο, αυτό του οδοφωτισμού, με αμφίβολους τρόπους εκχώρησης σε ιδιώτες και με αμφίβολα αποτελέσματα.
Αντί για το φυσιολογικό, να συζητάμε δηλαδή πώς μια πόλη θα μεριμνήσει για την πιο σύγχρονη, περιβαλλοντικά ορθή και ταυτόχρονα, δωρεάν παροχή του οδοφωτισμού, είμαστε υποχρεωμένοι-ες να ακολουθούμε τα τερτίπια μιας Δημοτικής Αρχής που δεν ξέρει να χάνει.
Κάθε φορά που βλέπει την πολιτική καταδίκη των επιλογών της να πλησιάζει, τρέχει αμέσως να χτυπήσει την πόρτα του Θεοδωρικάκου, ο οποίος είναι πρόθυμος να νομοθετήσει και την πιο αντιδημοκρατική ρύθμιση και να αφαιρέσει πραξικοπηματικά, κομμάτια από τη λαϊκή βούληση, όπως εκφράζεται στις εκλογές. Αν δεν αρκούν οι αντιδημοκρατικοί νόμοι, τότε επιστρατεύει τους φτηνούς συνδικαλισμούς στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν και αυτοί ηττηθούν, κάνει ότι δεν συνέβη τίποτα και αγνοεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι ώρα να σταθούμε όλοι και όλες στο ύψος των περιστάσεων, στην πόλη των Ιωαννίνων. Η Δημοτική Αρχή δρα αντιδημοκρατικά προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιό της για παραχώρηση των πάντων σε ιδιώτες, σε συμφέρουσες τιμές. Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αντιδημοκρατικοί χειρισμοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι στο πέρασμα των χρόνων και αυτό συνεχίζεται σήμερα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και πρέπει να εφαρμοστεί. Καμία υποχώρηση από τα δημοκρατικά κεκτημένα και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]