ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Με λιτή τελετή λόγω κορωνοϊού γιορτάστηκε φέτος η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου

Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου,τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας με τη διοργάνωση λιτής εκδήλωσηςστη Φούρκα Κόνιτσαςτη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020. 
Στο μνημείο των πεσόντων στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα εψάλη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στις προτομές του Κ. Δαβάκη και Α. Διάκου και σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης ΜΠ Ταξιαρχίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κ. Γιάννα Νίκου με κύρια αναφορά στη σημασία της προσφοράς των Γυναικών της Πίνδου. Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση στην πλατεία της Κοινότητας Φούρκας, όπου χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Κόνιτσας. Για πρώτη φορά, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της πορείας των Γυναικών της Πίνδου και του τραυματισμού του Αξιωματικού Κωνσταντίνου Δαβάκη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας  Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Γεώργιος Χαρίτος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κόνιτσας επιπυραγός Σπυρίδων Νάκος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας  κ. Παναγιώτης Νάκος, οι Αντιπεριφερειάρχεςκα Αγνή Νάκου- Δασούλα και κ. Οδυσσέας Πότσης,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Γιούλα Μητροκώστα και κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης, οι Αντιδήμαρχοικ. Δημήτριος Χήρας και κ. Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοικα Κατερίνα Δημάρατου και κ. Νικόλαος Καλτσούνης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φούρκας, Αγίας Παρασκευής και Σαμαρίνας, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων κ.ά.
Επίσης, αναγνώσθηκαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και των Βουλευτών Ιωαννίνων κ. Σταύρου Καλογιάννη, κ. Γιώργου Αμυρά, της καςΜαρίας Κεφάλα και Μερόπης Τζούφη, που απουσίαζαν λόγω κοινοβουλετικών υποχρεώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]