Ν.Χαρδαλιάς:918.032 άτομα έχουν εισέλθει στη χώρα από 1η Ιουλίου Από ποιες χώρες ήρθαν τα περισσότερα κρούσματα

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έδωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ,Νίκος Χαρδαλιάς.
Ειδικότερα από  1  έως 19 Ιουλίου έχουν εισέλθει στη χώρα μας 918.032 άτομα .Από αυτά τα  620.652 έχουν έρθει αεροπορικώς ,τα 48.720 ακτοπλοϊκώς ,τα 248.660 οδικώς .
Εγιναν ,όπως είπε ,127.900 τεστ ,δηλαδή ελέγχθηκε το 13,9% όσων ήρθαν στη χώρα μας.Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα ,53 είναι ακόμη ενεργά ,35 μη ενεργά  και οι υπόλοιποι επέστρεψαν .
Η Σερβία ,η Βουλγαρία ,η Ρουμανία ,η Αλβανία και οι ΗΠΑ είναι οι 5 χώρες από όπου προήλθαν τα   περισσότερα κρούσματα.
Το 76% των κρουσμάτων είναι από χώρες της Βαλκανικής ,σημείωσε ο υφυπουργός και τόνισε:"Τα σύνορα είναι κλειστά .Αυτοί που μπαίνουν είναι Ελληνες πολίτες ή  όσοι έχουν άδεια εργασίας."



Οπως σημείωσε ο υφυπουργός η αύξηση  των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 είναι αναμενόμενη λόγω των τουριστών ,υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι χαμηλός ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι καθώς και ο αριθμός των νεκρών.
Η κυβέρνηση  ,όπως ανέφερε μεταξύ άλλων δίνει έμφαση σε 2 σημεία ,στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού ιδιαίτερα σε  κλειστούς χώρους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]