Ποιοι παίρνουν σήμερα τα 534 ευρώ – Οι επιλογές πληρωμής του φόρου

Σήμερα πιστώνεται σε δικαιούχους που είχαν γίνει λάθη στις αιτήσεις το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ. Αφορά σε αναστολές Μαρτίου – Απριλίου και Μαΐου.

Οι επιλογές πληρωμής του φόρου

Σε 8 μηνιαίες δόσεις μπορεί να γίνει η πληρωμή του φόρου, από τον Ιούλιο, η πρώτη, μέχρι τον Φεβρουάριο, η τελευταία.

Η δεύτερη επιλογή είναι η εξόφληση εφάπαξ, που όποιος την επιλέξει θα έχει έκπτωση 2% στο οφειλόμενο ποσό.

Τρίτη επιλογή είναι η πληρωμή του φόρου να γίνει σε έως 24 δόσεις με νέα πάγια ρύθμιση και επιτόκιο έως 6%.

Τέλος, μπορεί να γίνει και σε 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής, επιλογή που όσοι ακολουθήσουν θα έχουν και τις άτοκες δόσεις και την έκπτωση.

Σοκ προκαλεί η μείωση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο

Σοκ προκαλεί η μείωση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας το 2020, με τα σχετικά στοιχεία να είναι απογοητευτικά.

Σε ό,τι αφορά στην επιβατική κίνηση τον Ιούνιο, η μείωση σε σχέση με το 2019 φτάνει το 93%, και η μείωση των πτήσεων το 74%.

Ο αριθμός των επιβατών του εξωτερικού έχει μειωθεί κατά 97,5% σε σχέση με το 2019.

Περιβαλλοντικό τέλος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα άνω των 8 ετών

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Χρήστος Κολώνας, αναφορικά με τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

«Υπάρχει ένα νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στη Βουλή που συζητιέται και θα ψηφιστεί. Υπάρχουν αλλαγές στο περιβαλλοντικό τέλος που επιβάλλεται για εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Για παράδειγμα, στα εισαγόμενα οχήματα 10ετίας - 12ετίας το περιβαλλοντικό τέλος είναι 3000 ευρώ, ενώ στο αρχικό κείμενο ήταν 4000 ευρώ. Ακόμη μπαίνει περιβαλλοντικό τέλος 1000 ευρώ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα τεχνολογίας 5Α. Επίσης παραμένει η πρόβλεψη για απαγόρευση εισαγωγών μεταχειρισμένων οχημάτων τεχνολογίας EURO1, EURO2 και EURO3», σημείωσε ο Χρήστος Κολώνας.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο, στο τέλος του Ιουλίου, θα ανοίξει το πρόγραμμα ”Κινούμαι ηλεκτρικά” που θα επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Όποιος κάνει αίτηση, με σειρά προτεραιότητας, θα πάρει την επιδότηση. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Αφορά 11.700 οχήματα, και δίκυκλα και ποδήλατα, πάντα ηλεκτρικά, για τα φυσικά πρόσωπα. Η επιδότηση ανέρχεται το ανώτερο στα 5000 ευρώ ή στο 15% της αξίας της τιμής, ενώ κάποιος μπορεί να έχει ένα επιπλέον κίνητρο 1000 ευρώ με την απόσυρση του παλαιότερου αυτοκινήτου του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]