ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Κορωνοϊός: "Γονάτισε" οικονομικά τους Ευρωπαίους καταναλωτές - Πόσο επλήγησαν οι Έλληνες

Η οικονομική ευημερία των Ελλήνων και Ρουμάνων καταναλωτών πλήττεται περισσότερο στην Ευρώπη από την κρίση του κορονοϊού, ωστόσο οι Σκανδιναβοί επηρεάζονται λιγότερο, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας της σουηδικής εταιρείας, Intrum.
Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάιο σε 4.800 συμμετέχοντες από 24 χώρες και τουλάχιστον 200 ερωτηθέντες ανά χώρα. Αναλυτικά,μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:
-Το 1/3 των ερωτηθέντων προβλέπει ότι η οικονομική του ευημερία θα μειωθεί περαιτέρω τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την Intrum, ωστόσο μόνο το 23% των ερωτηθέντων αναμένει βελτίωση της κατάστασης.
-Το 1/3 των ερωτηθέντων της έρευνας υποστηρίζει πως αύξησε τις αποταμιεύσεις του ή/και έγινε πιο προσεκτικό στις δαπάνες του.
-Το 54% των ερωτηθέντων έχει δει μείωση του εισοδήματος λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
- Σχεδόν το 40% δήλωσε ότι εξοικονομεί σημαντικά λιγότερα χρήματα για το μέλλον από ό, τι πριν από την κρίση του κορονοϊού.
-Ένας στους πέντε καταναλωτές έχει χρεωθεί περισσότερο για να καλύψει τις καθημερινές του δαπάνες λόγω της πανδημίας.
-Τον Νοέμβριο, περίπου το 45% των Ευρωπαίων καταναλωτών δήλωσε ότι οι λογαριασμοί του αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τα εισοδήματά του, με το 43% να δηλώνει ότι αυτές οι ανησυχίες επηρέασαν αρνητικά γενικά την ευημερία του.
Με πληροφορίες από Bloomberg//πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]