ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του Οδυσσέα ΑνδρούτσουΤη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης  Οδυσσέα Ανδρούτσου  και των στενών δεσμών του με την πόλη  ως γιος της Πρεβεζάνας Ακριβής Τσαρλαμπά  ,τίμησαν σήμερα ο Δήμος  και η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως   και Πρεβέζης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 195 χρόνων από τη δολοφονία του(στις 5 Ιουνίου του 1825).
Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος τέλεσε Θεία Λειτουργία μετά Μνημοσύνου για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο παρουσία αρχών και φορέων της πόλης (ανάμεσά τους του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ .Χρήστου Γούση, των Αντιδημάρχων κ. Γιάννη Δαρδαμάνη και κ . Γρηγόρη Κουμπή, του Διοικητή Π.Υ Πρέβεζας κ. Θανάση Μικρούλη και  του Προέδρου της Τ.Κ  Καμαρίνας κ .Θεόδωρου Δράκου).
Ο  εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αργυρός στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
“ Πριν από 195  χρόνια, στις 5 Ιουνίου του 1825 η δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου έδωσε τραγικό τέλος στην πολυτάραχη ζωή του.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος υπήρξε γνήσιο τέκνο της εποχής  του με αδιαμφισβήτητα προτερήματα  αλλά και εμφανείς ανθρώπινες αδυναμίες.
Ο απαράμιλλος ηρωισμός του, η αφοσίωσή του στον Εθνικό Αγώνα και η μεγάλη στρατιωτική του τέχνη βοήθησαν τα μάλα στο να επιβιώσει η  Ελληνική Επανάσταση στους πρώτους δύσκολους καιρούς, όταν η τύχη της κρεμόταν από τη λεπτότερη των κλωστών.
Η ζωή του Οδυσσέα Ανδρούτσου είναι άρρηκτα δεμένη με την πόλη μας.
Ο  Δήμος μας στοχεύει  με μια σειρά ενεργειών να αναδείξει ακριβώς αυτή τη σχέση.
Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στη μέγιστη αυτή μορφή του  Εθνικού μας αγώνα”.
Για τη ζωή , τη δράση και τους  δεσμούς του Οδυσσέα Ανδρούτσου με την Πρέβεζα μίλησε ο φιλόλογος-ερευνητής  κ. Κοσμάς Κοψάρης.
Η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο ολοκληρώθηκε με τρισάγιο που τελέστηκε στο άγαλμα το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία(και σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες από το 1967  βρίσκονται θαμμένα τα οστά του)    ενώ στεφάνι εκ μέρους των φορέων κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ .Γιάννης  Δαρδαμάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]