Ένα καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό στην Πρέβεζα!

Παρά τις ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού ο πολιτισμός θα έχει τη δική του θέση στην Πρέβεζα. Συνολικά 33 εκδηλώσεις (θεατρικά, μουσικές εκδηλώσεις-συναυλίες και άλλα δρώμενα) θα φιλοξενηθούν από Κυριακή 12 Ιουλίου μέχρι και Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος και το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης χώροι ελεγχόμενοι ως προς τον αριθμό των ατόμων που βάσει των μέτρων για τον κορονοϊό θα μπορούν να μπουν σε αυτούς. Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας η Aντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, τόνισε ότι αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά με το αν οι χώροι εκδηλώσεων λειτουργήσουν με το 40 ή το 60% της χωρητικότητάς τους έτσι ώστε να γίνουν και οι ανάλογες προσαρμογές στα καθίσματα. Όπως εξηγεί η κ.Κωνσταντάκη στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος η είσοδος θα είναι ελεύθερη ωστόσο οι θεατές θα έχουν προμηθευτεί κάρτες έτσι ώστε να μην υπάρχει υπέρβαση του απαιτούμενου αριθμού. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι:
"Το χαμόγελο της Τζοκόντας": το εμβληματικό έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, υπό την Διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».
"Πορτολάνος": Ένα ταξίδι με αφετηρία τον δίσκο «Πορτολάνος» του Πρεβεζάνου Βασίλη Τριάντη και διαδρομή στις μουσικές της Ελλάδας και του κόσμου. Με τον Βασίλη Τριάντη συμπράττουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής σκηνής Η συναυλία θα δοθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Δευτέρα 3 Αυγούστου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.
"Πρελούδιο στον Έρωτα": Ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, παρουσιάζει τη νέα του μουσική παράσταση με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του αλά και το νέο του έργο "Πρελούδιο στον Ερωτα". Η συναυλία θα δοθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Παρασκευή 7 Αυγούστου.
"Ανάσες στο Χρόνο":Μια μοναδική επί σκηνής μουσική συνάντηση του Πετρολούκα Χαλκιά, της Αρετής Κετιμέ και του Πρεβεζάνου Κώστα Μήτση με μουσικοχορευτικά «παντρέματα» από κάθε άκρη του ελληνισμού. . Η συναυλία θα δοθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου.
"Μικρά Νυχτερινά Μάγια": Ένα γαϊτανάκι υπέροχων μελωδιών τραγουδισμένων από δύο καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, την Άννα Στυλιανάκη και τον Δημήτρη Πακσόγλου και ειπωμένα από μια αγαπημένη ηθοποιό, την Εύα Χριστοδούλου, σ' έναν αέναο διάλογο τέχνης ανάμεσα στο θέατρο, την ποίηση και την μουσική. Η συναυλία θα δοθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Κυριακή 23 Αυγούστου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δωδώνης Θεόδωρου Λεμπέση.
"Η Γυναίκα της Ζάκυθος": Το αριστουργηματικό έργο του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνίστρια την στην Πρεβεζάνα ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια Η παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, την Τετάρτη 26 Αυγούστου.Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ West Side Mountains Documentary Film Festival, ένα ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Ήπειρο με τη συμμετοχή και του δικού μας Δήμου. Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Preveza jazz Festival στις 15 και 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές εκδηλώσεις με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες για το κοινό.To πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην πόλη μας θα ολοκληρωθεί μεταξύ άλλων και με αθλητικές διοργανώσεις που είναι οι:
•"Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αμπαλί" από 24 έως 26 Ιουλίου
•"ITF World Tennis Tour J4" από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου
•"ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ" 12 & 13 Σεπτεμβρίου
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]