Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη για την Απελευθέρωση της Άρτας.



 “139 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της Άρτας από τον τουρκικό ζυγό. Ήταν στις 24 Ιουνίου 1881 όταν η Άρτα ξεκίνησε, ελεύθερη πια, την πορεία της στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. 
Στα χρόνια που πέρασαν, οι Αρτινοί όχι μόνο καταφέραμε να ενταχθούμε ομαλά και δημιουργικά στον πυρήνα της Πολιτείας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δείξαμε τον δρόμο της προόδου και της περηφάνιας. 
139 χρόνια μετά η Άρτα παράγει προϊόντα ονομαστά για την ποιότητά τους, παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες, απλώνει δίκτυ αλληλεγγύης, παράγει πολιτισμό, προωθεί τις τέχνες και την παιδεία, σημειώνει σημαντικές επιτυχίες στον αθλητισμό. 
Στα χρόνια που έρχονται, με περισσότερη δύναμη και λιγότερες αδυναμίες είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα - μικρά και μεγάλα- που θα δικαιώνουν τις θυσίες των παλαιότερων γενεών αλλά και τις προσδοκίες των νεώτερων”. 

Ο Δήμος Αρταίων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τιμήσει την Απελευθέρωση της Άρτας με ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην μνήμη του παρελθόντος και στην ελπίδα του μέλλοντος " Τα Ελευθέρια". 
Ειδικά για φέτος, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, τα "Ελευθέρια" θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουλίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]