Δήμος Ιωαννιτών:Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

 
Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών 
Ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων και η συνεργασία στη διάρκεια της θερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Λώλη ότι ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος εξήρε την συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τόνισε ότι με τον συντονισμό όλων και την επαγρύπνηση θα περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη τέσσερις εργολαβίες έργων και παρεμβάσεων πυροπροστασίας ενώ επισήμανε την ανάγκη καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων. Ειδικά όσων βρίσκονται μέσα στην αστική ζώνη ή εντός των οικισμών. 
Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος τόνισε ότι το ζητούμενο στη διάρκεια της θερινής περιόδου είναι η πρόληψη. Στην κατεύθυνση αυτή πολύ σημαντική είναι η βοήθεια των εθελοντικών ομάδων που και φέτος θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης υπογράμμισε ότι τους προηγούμενους μήνες ολοκληρώθηκε η συντήρηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής στην περιοχή μας. Έτσι για πρώτη φορά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έτοιμη να αντιμετωπίσει την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.
Με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών και τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές εκδηλώνονται στις περιοχές της Καστρίτσας και στη ζώνη Σταυρακίου- Μαρμάρων- Ασβεστοχωρίου.
Ο κ. Βασδέκης πρότεινε να εξεταστεί η δημιουργία μιας νέας αντιπυρικής ζώνης πάνω από τους οικισμούς του Σταυρακίου και του Νεοχωρόπουλου για μεγαλύτερη ασφάλεια των κατοίκων.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι ήδη όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και οι προληπτικές περιπολίες έχουν ξεκινήσει. Σημείωσε ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής έχει συντηρηθεί και τα οχήματα είναι έτοιμα.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Δημοτικής Αστυνομικής και εθελοντικών οργανώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]