ΛΑΝΤΖΑ Ιωαννίνων- Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό- Τουρισμό:Στήριξη και κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο

Την Τετάρτη 10/6, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στον επισιτισμό- τουρισμό, ως ΛΑΝΤΖΑ Ιωαννίνων, για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας διαμαρτυρόμενοι/-ες για την κωλυσιεργία των τριμερών διαδικασιών, που με ευθύνη της Κυβέρνησης άφηναν, μέχρι τώρα, το πεδίο ελεύθερο στους εργοδότες να λειτουργούν αυθαίρετα και πιο αντεργατικά. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου, όπου αναφερθήκαμε στο γεγονός πως με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και τουρισμού, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει την στάση της και την πρόθεσή για τις εργασιακές σχέσεις. Αν και ο επισιτισμός- τουρισμός ανέκαθεν αποτελούσε ένα εργασιακό κλάδο έντονης εκμετάλλευσης, όπου το εργατικό δίκαιο υπήρχε μόνο στα χαρτιά, με εξαντλητικά ωράρια και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων, οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας έρχονται να εντείνουν και άλλο την εκμετάλλευση, καθώς εξαιρούν την πλειοψηφία των ανέργων από τα επιδόματα ανεργίας, δε δίνουν καμία στήριξη στους εποχικούς υπαλλήλους που θα μείνουν άνεργοι μέχρι την επόμενη σεζόν, φέρνουν οριζόντιες μειώσεις μισθών που θα αγγίξουν το 50%.
Ως Λάντζα Ιωαννίνων- Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό, που παρεμβαίνουμε στο Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων ν. Ιωαννίνων απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που θέλει να παλέψει για την διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την πολιτική της κυβέρνησης. Με θετική αρχή την Ημέρα Δράση στον κλάδο που πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα με απόφαση και του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων στις 28/05, καλούμε όλους τους εργαζόμενου και τις εργαζόμενες σε κλιμάκωση του αγώνα μας. Βγαίνουμε στο δρόμο επιθετικά και όχι αμυντικά! Παλεύουμε για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και ΠΝΠ, διασφάλιση του  εισοδήματος όλων των εργαζομένων με βάση τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας χωρίς να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι. Δεν συναινούμε στο μοίρασμα της φτώχειας! Να πληρώσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του, όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός. Σε αυτή τη βάση, στηρίζουμε τη συγκέντρωση του Ε.Κ.Ι. την Πέμπτη 11/06 στις 7.00μ.μ.
Τέλος, την ίδια μέρα, αναρτήθηκαν πανό σε μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και στο ιστορικό κέντρο. 

ΛΑΝΤΖΑ Ιωαννίνων- Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό- Τουρισμό
Γιάννενα, 10/6/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]