Ιωάννινα:Κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων αύριο έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ

Όλοι στη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ 
την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Ιούλη στις 12:30 μ.μ.
Αγρότη, κτηνοτρόφε, αμπελουργέ,
Η αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται με βάση τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, βάζει στο στόχαστρό της για μία ακόμα φορά τον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο. Η οργάνωση νέων, συντονισμένων κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο κόντρα σε αυτήν την πολιτική αποτελεί μονόδρομο. Συντασσόμενοι με την απόφαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για τη διοργάνωση βδομάδας αγωνιστικής δράσης (28/6-5/7), σε καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:30μμ έξω απο τα γραφεία του ΕΛΓΑ.
Βιώνουμε στο πετσί μας εδώ και χρόνια την επίθεσή στο εισόδημα και στις κατακτήσεις μας, προβλήματα που αναμένεται να οξυνθούν με τη νέα οικονομική κρίση και μπροστά στη νέα ΚΑΠ που θα αρχίσει να υλοποιείται από τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση, στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες, συνεχίζει προκλητικά να αρνείται να πάρει μέτρα στήριξης για όσους έχουν πληγεί την προηγούμενη περίοδο, ενώ από τα διάφορα πακέτα που έχουν ανακοινωθεί, ελάχιστα έχουν δοθεί. Μια σειρά προϊόντων πωλούνται κάτω του κόστους παραγωγής (π.χ. τιμή γάλακτος).
Την κατάσταση επιδεινώνουν οι ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, των ασθενειών κ.λπ., καθώς ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.  
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προωθεί την ενεργότερη εμπλοκή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στις γεωργικές ασφαλίσεις, πεδίο μεγάλης κερδοφορίας για τις μεγάλες ασφαλιστικές. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με την  αύξηση της τιμής του ρεύματος, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τα προβλήματα με τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο και ένα σωρό μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, θα λειτουργήσει ως θηλειά στο λαιμό των μικρομεσαίων, των βιοπαλαιστών αγροτών.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!
Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση.
Απαιτούμε:
1. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει ή θα προκύψει πρόβλημα μέχρι τέλους του χρόνου.
2. ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι όπως σήμερα που πληρώνουν μόνο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους, τις φυσικές καταστροφές σε όλα τα στάδια της παραγωγής και τις νόσους. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
3. Να καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς και καθυστερούμενες αποζημιώσεις του 2019.
4. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
5. Άμεση πρόσληψη των απαιτούμενων κτηνιάτρων του Δημοσίου. Οι μεγάλες ελλείψεις έχουν συνέπεια να απευθύνονται οι κτηνοτρόφοι σε ιδιώτες κτηνιάτρους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν το εμβόλιο που υποτίθεται είναι δωρεάν από το κράτος
6. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών στρωμάτων ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού οικιακό και αγροτικό. Άμεση αναστολή κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
7. Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών 
8. Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους. Καμία διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
9. Να καθιερωθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος για να μπορεί να συνεχιστεί η καλλιεργητική δραστηριότητα ώστε να μη μένει κανένας αγρότης παραγωγός έρμαιο στα χέρια των εμποροβιομηχάνων.
10. Να στελεχωθούν με το προβλεπόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα υλικά.
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας
Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]