LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών :Ανησυχία για την έξωση των προσφύγων από τις οργανωμένες δομές.....

Ως   Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών, πληροφορηθήκαμε από γονείς μαθητών-προσφύγων, ότι το επόμενο διάστημα επίκειται, με απόφαση της κυβέρνησης, η εκδίωξη εκατοντάδων προσφύγων - μεταξύ αυτών οικογενειών και παιδιών - από τις δομές φιλοξενίας και τα  διαμερίσματα που φιλοξενούνται στην πόλη μας μέσω των σχετικών προγραμμάτων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Ως δικαιολογία χρησιμοποιείται η απελευθέρωση θέσεων για “περαιτέρω αποσυμφόρηση των νησιών” λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με συνευθύνη της  ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.  Παράλληλα, διακόπτεται ακόμα και αυτό το ελάχιστο χρηματικό μηνιαίο βοήθημα που τους δίνεται.
Η ενέργεια αυτή μας ανησυχεί ιδιαίτερα επειδή:
Α) Θα δημιουργηθούν σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα  επειδή δεν προβλέπεται κανένα μέτρο όχι μόνο για τη στέγαση και τις συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την ένταξη στην εργασία και γενικότερα στην κοινωνία. 
Β) Ειδικότερα για τα προσφυγόπουλα, οι συνέπειες, τόσο στην ψυχοσύνθεση, όσο και στην σχολική και κοινωνική τους ένταξη, προβλέπονται τραγικές. Σε ποια κατάσταση  άραγε θα πηγαίνει στο σχολείο ένα παιδί που η οικογένειά του είναι άστεγη, χωρίς  δουλειά και μεροκάματο;
Γ) Σε μια περίοδο που παραμένουν οι κίνδυνοι της πανδημίας, με πρόβλεψη επιδείνωσης από το φθινόπωρο,  οι εξώσεις από τις οργανωμένες δομές θα δημιουργήσουν πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα ζητήματα υγιεινής.

Απαιτούμε:
Να μην πεταχτεί στο δρόμο κανένας πρόσφυγας και να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης και οικονομικής στήριξής τους.
Να παρθούν ειδικά μέτρα για τα παιδιά πρόσφυγες (υγιεινή, ψυχολογική – εκπαιδευτική στήριξη κ.ά) 
Να διευκολύνονται άμεσα όσοι πρόσφυγες παίρνουν άσυλο, με παροχή όλων των  απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, για να μπορούν ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους.  Για όσους επιλέξουν  να παραμείνουν στην Ελλάδα, να υπάρξει σχεδιασμένη - καθολική ένταξη στην κοινωνία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους κι όχι των ΜΚΟ. Να τους παρασχεθεί   εξατομικευμένη στήριξη που θα περιλαμβάνει: εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, παίρνοντας υπόψη το επάγγελμα και τις γνώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]