ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Συνάντηση είχαν μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη.
Αφού εισαγωγικά έγινε ενημέρωση για τις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας και την εξομοίωση, τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η  ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση), με τον Υφυπουργό να σημειώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εξετάσει με τα αιτήματα αυτά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν εκ μέρους των τρίτεκνων.
Σημαντικό θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά ήταν το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών, με τα μέλη της Ομοσπονδίας να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, για τη ρύθμιση που υπήρξε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο υπερψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και σύμφωνα με το οποίο υπήρξε αύξηση της μοριοδότησης.

Ο κ. Διγαλάκης ήταν θετικός, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για τη συνάντηση και την εποικοδομητική συζήτηση, αναγνώρισε την ανάγκη στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών και τόνισε ότι διαρκής στόχος του Υπουργείου, σε συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι η συνεχής βελτίωση - αναβάθμιση των συνθηκών για το σύνολο των φοιτητών.
Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν οι Δημήτρης Κοντός (Πρόεδρος), Γεώργιος Χαβάκης (Αντιπρόεδρος), Ζωή  Κοΐδου (Β΄ Αντιπρόεδρος), Μαίρη Χελιουδάκη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]