ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα «Μισό βήμα» για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων από τη Δημοτική Αρχή



Η παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», στο δημόσιο διάλογο που εκτυλίχθητε αυτή την περίοδο, υπεραμύνθηκε της έννοιας της σύγχρονης, ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στην λογική αυτή, την περίοδο που διοίκησε το Δήμο, εκπόνησε και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο ενσωματώθηκε στον περιφερειακό σχεδιασμό και στη συνέχεια στον εθνικό.
Μέρος του σχεδίου αυτού αποτελεί και η ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου μας.
Ενόψει του ανοίγματος της πρόσκλησης από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση προμηθειών και δράσεων που αφορούν τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, είχαμε προνοήσει και αναθέσει τη σύνταξη μελέτης ώστε να είμαστε έτοιμοι ως Δήμος για την υποβολή πρότασης.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η παράταξή μας υπερψήφισε την εισήγηση για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ, τονίζοντας όμως ότι η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δεν έχει αντιληφθεί τα οφέλη της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού, για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσει η ίδια, αποφάσισε να υποβάλει μια πρόταση που δεν περιλαμβάνει το σύνολο του εξοπλισμού και των δράσεων που απαιτούνται για να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση, όπως αυτό περιγράφεται στην μελέτη που είχε ανατεθεί επί θητείας μας και έχει παραληφθεί, παρότι είχε τη δυνατότητα να το κάνει.
Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε πρόταση για σχεδόν το 60% των αναγκών που έχει ο δήμος, τόσο σε δράσεις όσο και σε εξοπλισμό, σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονηθεί.
Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για το δήμο μας καθώς θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν οι στόχοι για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων που τίθενται από τον Εθνικό και Περιφερειακό σχεδιασμό, ενώ θα υπάρχουν επιπτώσεις και σε οικονομικό επίπεδο, μιας και η μείωση του κόστους των ανταποδοτικών, που αφορά άμεσα τους πολίτες, είναι σε άμεση συνάρτηση με το ποσοστό υλοποίησης  του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Για όλα αυτά ζητήθηκαν εξηγήσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες δεν δόθηκαν. Για το λόγο αυτό καλούμε τη  Δημοτική Αρχή να απαντήσει γιατί ενώ είχε στα χέρια ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, προχωρά σε μια μερική υλοποίηση της μελέτης που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων, καταδικασμένη να αποτύχει στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]