Άρτα: Πρωτότυπη καμπάνια της Δημ.Αστυνομίας με εικονικές" κλήσεις" ....στα παρμπρίζ των οχημάτων !



Εγκαινιάστηκε σήμερα και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την σωστή οδηγική συμπεριφορά από τον Δήμο Αρταίων. 
Στην κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αστυνομία σχεδίασε και εκτύπωσε φυλλάδια προειδοποιητικής σήμανσης, τα οποία θα ξεκινήσουν να μοιράζονται στους οδηγούς της πόλης. 
Στόχος, είναι η ενημέρωση όλων αναφορικά με θέματα παρκαρίσματος (πεζόδρομοι, ράμπες Αμεα, διαβάσεις πεζών, κ.α).
Όσοι δημότες είχαν παρκαρισμένα τα οχήματά τους πάνω σε διαβάσεις, σε στάσεις Α.ΜΕ.Α κ.α, ήρθαν αντιμέτωποι με μία αρχικά «δυσάρεστη έκπληξη», βρίσκοντας επάνω κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία. Οι κλήσεις όμως αυτές ήταν στην ουσία προειδοποιητικά σημειώματα, τα οποία έμοιαζαν με τις κοινές κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τα σημειώματα που έμοιαζαν με έντυπο κλήσης, μοιράστηκαν σε μηχανάκια και αυτοκίνητα, αναγράφοντας πάνω την παρακάτω προειδοποίηση:
«Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο, σε διαβάσεις πεζών, και σε θέσεις Α.ΜΕ.Α, θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Καθημερινότητας, Παντελής Κωλέτσος δήλωσε: «Σε μία πόλη που χρησιμοποιεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το δίκτυο πεζοδρόμων, είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να σέβεται τους κανόνες και να βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.
Θέλουμε την ασφάλεια και την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε θέματα οδικής συμπεριφοράς, για αυτό το λόγο, τοποθετήσαμε στάσεις ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης και κοινόχρηστα ποδήλατα έξω από το Δημαρχείο για να προτρέψουμε τους δημότες να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι στάσεις Α.ΜΕ.Α, οι ράμπες, τα πεζοδρόμια και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να είναι ελεύθεροι». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]