Ιωάννινα:Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Επιτροπή Περιβάλλοντος την Τρίτη 30 Ιουνίου

Ημερήσια  Διάταξη  Περιφερειακού Συμβουλίου
( Τρίτη 30  Ιουνίου)

Tην Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 12 μ.  συνέρχεται σε   τακτική συνεδρίαση  - μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου  με  θέματα  Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:  

Α. 1. Επικύρωση πρακτικών  –αποφάσεων της  8ης /29-5-2020 (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίασης  Περιφερειακού Συμβουλίου

Β. 1. Έγκριση επικαιροποίησης της ΑΥΙΜ (Απόφασης Υλοποίησης με Ίδια Μέσα) του Υποέργου 91) της Πράξης «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής Ηπείρου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5033060, ύστερα από την υπογραφή των συμβάσεων ΙΔΧ και εξουσιοδότηση στον Περιφερειάρχη για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια έως την ολοκλήρωση του Έργου.

2. Έγκριση προγράμματος για τη συμμετοχή των τέκνων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2020.

3. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κόνιτσας, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.

4. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.

5. Σχετικά με εκπτωτική πολιτική στα διόδια Ακτίου –Πρέβεζας.


Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος
(Τρίτη 30 Ιουνίου)

 Την Τρίτη30  Ιουνίου2020και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει- με τηλεδιάσκεψη- η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης,  μεθέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 4ου/2020Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές και θεματικές εκθέσεις κατά το B’ εξάμηνο του 2020.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας» προϋπολογισμού 88.000,00  €. (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου» προϋπολογισμού 130.000,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της  Περιφέρειας Ηπείρου&του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για την υλοποίησητου ερευνητικού προγράμματος: «Προκαταρκτική διερεύνηση και σχεδιασμός από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας οδικής σήραγγας οικισμών Θεοδωριάνων - Μελισσουργών» προϋπολογισμού 24.000,00 €, (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του ερευνητικού προγράμματος.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου
και του Δήμου Πωγωνίουγια την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης ΡΕ Φ63 / ΡΝ 16, αντλητικού συγκροτήματος και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων Τ.Κ Δολιανών –Σιταριάς και Ζιάβροχου του Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 24.180,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

6. Έγκριση τροποποίησης της από 29-04-2020 Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά την εκπόνηση του ερευνητικού έργου: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ».

7. Έγκριση σύναψης Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο,“ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΥΤΙΚΑ Δ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ”.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πάργα  και την Αγία Κυριακή» προϋπολογισμού 19.000,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
9. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία  Α2, ομάδα 8η, α/α 5): «Χερσαία μονάδα εκτροφής πέστροφας, δυναμικότητας 1.500 τόνων/ έτος, με εκκολαπτήριο, στη θέση «ΣΚΑΛΑ», Τ.Κ. Στεφάνης, Δ. Πρέβεζας/ Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου»..Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία «ΠΡΩΤΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.»..(εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

10. Γνωμοδότηση  επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Ίδρυση πτηνοτροφικής  μονάδας, δυναμικότητας 47.300 (190ΙΖ) πτηνά πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο γεωτεμάχιο 333 αναδασμού «Αγ. Μηνά- Βασιλικού- Γεροπλάτανου 1997», στην Τ.Κ. Βασιλικού, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία: «Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.».. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). 

11. Γνωμοδότηση  , , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η  ,  α/α 6): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής  μονάδας, δυναμικότητας 35.600 ινδιάνων κρεατοπαραγωγής  με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Βασιλικού, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία:«HILLHOUSE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
12. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α/2η): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας , δυναμικότητας 40.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Παληολείβαδο», της Τ.Κ. Χαλκιάδων, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Ηλίας Σκαμνέλος του Λάμπρου.(εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

13. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η ,α/α 6): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής  μονάδας, δυναμικότητας 6.700 ινδιάνων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Καλαντζή», στην Τ.Κ. Λοφίσκου, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Ελευθέριος Κατσούρας.(εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

14. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία  Α2, ομάδα 7η, α/α1)  :«Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 πτηνών πάχυνσης, καθώς και διάνοιξη υδρογεώτρησης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Παλιάμπελα», της Δ.Κ. Φιλιππιάδας , του Δ. Ζηρού / Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου».. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΜΠΕΖΕΒΕΓΚΗΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Ο.Ε.».  (εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]