ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Ιωάννινα:Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ...και 3 προσαγωγές στη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στον αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΚ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Τ.Ε. ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Χτες Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στον αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με κεντρικό αίτημα να ακυρωθεί.
       Στο κάλεσμα συμμετείχαν πολιτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες, καθώς και πλήθος ανένταχτων αγωνιστών που αντιδρούν στην λεηλασία της φύσης και στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών όπως το νερό σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα.
      Καθ’ όλη την διάρκεια της μαζικής πορείας, υπήρχε έντονη παρουσία της αστυνομίας με ένστολους των ΜΑΤ αλλά κυρίως με «πολιτικά» που ακολουθούσαν από κάποια απόσταση τους διαδηλωτές.
    Στο τέλος της κινητοποίησης και καθώς οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν, τρεις νεολαίοι αγωνιστές προσήχθησαν στο τμήμα από μέλη της παραπάνω αστυνομικής δύναμης με την δικαιολογία ''μιας απλής εξακρίβωσης στοιχείων''. Στην αντίδραση τους και στην ανταπάντησή τους πως έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα οι αστυνομικοί επιστράτευσαν την αυθαιρεσία και τις αντιδημοκρατικές/κατασταλτικές τους μεθόδους. Συγκεκριμένα, απείλησαν πως θα μπορούσαν να τους «κουβαλήσουν στο τμήμα και με άλλο τρόπο» και με το «έτσι θέλω». Μετά την μεταφορά τους στην Υπ/νση. Ασφ. Ιωαννίνων τους ανάγκασαν να κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και πάλι με αντίστοιχα σχόλια όπως «εδώ που ήρθατε κουμάντο κάνουμε εμείς» ή «πολλά ρωτάτε» απέναντι στις φυσιολογικές απορίες των νεολαίων. Λίγη ώρα αργότερα και μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις των συναγωνιστών γιατί βρίσκονται εκεί τους ενημέρωσαν πως υπάρχει (ανυπόστατη) καταγγελία για έναν από αυτούς πως φωτογράφιζε ένστολους. Εκεί οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ακόμα μια παράνομη ενέργεια αναγκάζοντας τον νεαρό να τους δείξει τις φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και των τριών αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ως Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας καταγγέλλουμε αυτή την κατάφορη παραβίαση της νομοθεσίας από την αστυνομία σε βάρος των τριών συναγωνιστών αλλά και την συνολικότερή της στάση την χθεσινή ημέρα.
Αυτό που βγαίνει σαν πολιτικό συμπέρασμα και από αυτό το περιστατικό, όπως και από διάφορα άλλα πρόσφατα παραδείγματα καταστολής στη πόλη μας (δυνάμεις της ΟΠΚΕ εντός του Δημαρχείου σε συγκέντρωση των εργαζομένων στη καθαριότητα) είναι πως η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι τοπικές αρχές, αξιοποιώντας την κρίση του κορωνοϊού άνοιξε τον δρόμο για μια βαθιά ταξική, ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, το περιβάλλον. Γνωρίζουν τις αντιδράσεις που δημιουργεί η πολιτικής τους γι΄ αυτό και εντείνουν την καταστολή.
Το μαζικό κίνημα πρέπει να λειτουργήσει σε μια ενωτική αγωνιστική πορεία για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί τους και να διεκδικήσει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Έναν δρόμο έξω απ’ τα ασφυκτικά πλαίσια των δημοσιονομικών μέτρων, του συμφώνου σταθερότητας, των μνημονιακών μέτρων, των αντιλαϊκών μέτρων της Ε.Ε. Έναν δρόμο, μια ανάπτυξη, μια πορεία με κατεύθυνση την κάλυψη των αναγκών του λαού –χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]