ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Άρτα:Στάση εργασίας στο εργοστάσιο που έχασε τη ζωή του ο 29χρονος ηλεκτρολόγος Σήμερα η κηδεία του στο Αθαμάνιο


Σε ηλεκτροπληξία οφείλεται ο θάνατος του 29χρονου ηλεκτρολόγου το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του σε εργοστάσιο στην Τοπική Κοινότητα Καμπής ,σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας -νεκροτομής που διενήργησε στο νοσοκομείο της Άρτας ο ιατροδικαστής Γεώργιος Σιώζος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του εργοστασίου ενώ σήμερα 06.00-08.00 το πρωί το Εργατικό Κέντρο της Άρτας προχώρησε σε  στάση εργασίας .
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται αναλυτικά:

"Από τα χαράματα της δευτέρας, συνεργεία του Εργατικού κέντρου Άρτας, γέμιζαν με συνθήματα την περιοχή, γύρω από το εργοστάσιο Ήπειρος, απαιτώντας «να μην χυθεί άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών»  για να συγκλίνουν όλοι μαζί,  στην πύλη του εργοστασίου, γράφοντας το σύνθημα «Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος», και να ξεκινήσει η δίωρη στάση εργασίας 6.οο – 8.οοπ.μ. Δεκάδες εργάτες από όλους τους κλάδους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, κατακλύζοντας τον χώρο μπροστά από την πύλη, συμβάλλοντας όλοι στην επιτυχία της στάσης εργασίας, σε ένα εργοστάσιο με κατεβασμένους διακόπτες, αλλά και με τους συγκεντρωμένους (εργαζόμενους του εργοστασίου και εκπροσώπους από το σύνολο των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου). 
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, μέσα σε ένα βαρύ κλίμα, γιατί μετά από λίγες ώρες ακολουθεί η κηδεία του29χρόνου  συνάδελφου   Χρήστου Ζορμπά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Άνω Αθαμάνιο Άρτας.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και συγγενείς του νεκρού συναδέλφου, που τους συνόδεψε το Εργατικό Κέντρο, για να παραλάβουν τα πράγματα του. Στο αίτημα τους όμως, να δούνε το χώρο του ατυχήματος, η διοίκηση, όχι μόνο τους αρνήθηκε, αλλά απείλησε να καλέσει και την αστυνομία να μας συλλάβει, όλους. Το θράσος τους δεν έχει όρια, που αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, για το θάνατο του, δεν μπορούσαν να πούνε, ούτε ποια ώρα σκοτώθηκε, ούτε αν δούλευε  κάποιος άλλος δίπλα του. Αυτή η υποτιθέμενη άγνοια που δηλώνουν, η προσχηματική απαγόρευση έστω και ενός συγγενή να επισκεφτεί , το συγκεκριμένο σημείο, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. 
 Το Εργατικό Κέντρο Άρτας απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση , και κάθε άλλη αρμόδια αρχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]