ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/06 στο Εργατικό Κέντρο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 7 μ.μ.
Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους
Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους & άνεργους
Να πληρώσουν κράτος & εργοδοσία
Ο καπιταλισμός δείχνει ξανά τα δόντια του. Η πανδημία επιτάχυνε τη νέα οικονομική κρίση και η «κανονικότητα επιστρέφει» με νέα αντεργατικά μέτρα, με νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αιτία για τη νέα κρίση είναι η ίδια με την προηγούμενη. Τα τεράστια κέρδη, τα τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαια στα χέρια ελάχιστων. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το μισό πλούτο της γης.
Το σύνθημα «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα.
Η κυβέρνηση για να μας επιβάλλει τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται για να μείνουν παντοτινά στις πλάτες μας, προσπάθησε να καλλιεργήσει την κοινωνική συναίνεση και την εθνική ομοψυχία. Αφού μας έκλεισε σπίτι, μπροστά στις διαχρονικές ελλείψεις στην υγεία, τώρα έρχονται να μας φορτώσουν τα σπασμένα και το λογαριασμό της νέας κρίσης. Το "Ταμείο Ανάκαμψης" της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα διαρκείας, νέα μνημόνια.
Κυβέρνηση και Ε.Ε. θέλουν να ξαναβγάλουν λάδι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μεγαλοεπενδυτές. Την ώρα που 1 στους 4 εργαζόμενους μένει άνεργος, η εκ περιτροπής και ελαστική εργασία επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους, οι μειώσεις μισθών φτάνουν το 50%, οι ΣΣΕ διαλύονται ή δεν εφαρμόζονται, η ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία και οι απολύσεις γίνονται κανονικότητα. Οι εργοδότες επιδοτούνται με τα ματωμένα δις της εκμετάλλευσης των εργατών, με φοροαπαλλαγές, με μειώσεις φόρων, με περικοπές εισφορών. Μπούκωσαν στα κέρδη και τους χαρίζουν και νέα όπλα για να διαλύσουν τη ζωή μας. 
Οι τραπεζίτες ήδη ακονίζουν τα νύχια τους για να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών. 
       Η πείρα για τους εργαζόμενους, για το εργατικό κίνημα είναι πλούσια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση και τα κόμματά τους, γι' αυτό ζητάνε "ομοψυχία", διαλαλούν πως τάχα είμαστε στην ίδια όχθη, για να υποταχθούμε στους δικούς τους στόχους, στη δική τους αντεργατική πολιτική. Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε, ότι χωρίς εργαζόμενους η οικονομία δεν κινείται. Επιβεβαίωσε, ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο κι όχι τα αφεντικά.
Στα πτηνοσφαγεία – γαλέρες της ΠΙΝΔΟΥ, του ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ και της ΑΡΤΑΣ, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, προτείνουν νέες επιδοτήσεις και μέτρα στήριξης. Τώρα για τους εργάτες γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ η πρόταση του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για την υπογραφή ομοιοεπαγγελματικής σύμβασης στον κλάδο.
Στο ΒΙΚΟ τμήμα των συμβασιούχων καταδικάζεται στην ανεργία αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Στο ΧΗΤΟ υποχρεώνονται σε κανονικές άδειες. Στη ΔΩΔΩΝΗ η εντατικοποίηση γίνεται καθεστώς.
Οι οικοδόμοι που κατάφεραν  με την πάλη τους και κέρδισαν το βοήθημα των 800 ευρώ,  ήδη τελείωσε, έχουν πικρή πείρα απ την προηγούμενη κρίση, και η ανασφάλεια της ανεργίας είναι ξανά ορατή.
Οι εμποροϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι σε μόνιμη ανασφάλεια και εκ περιτροπής εργασία.
Η βαριά βιομηχανία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό τραβάει το κουπί των απολύσεων και της ανεργίας.
Οι καθαρίστριες στα νοσοκομεία απολύονται μαζί με το 25% των εργαζομένων στην υγεία που είναι συμβασιούχοι.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
Οι αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οργανωμένες πειθαρχημένες συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, οι κινητοποιήσεις απ΄την πρώτη μέρα της πανδημίας στα νοσοκομεία, στα σούπερ μάρκετ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον επισιτισμό, των εκπαιδευτικών, των καθαριστριών των σχολείων, των μουσικών, μας δίνουν νέα ορμή και δύναμη για την οργάνωση της πάλης μας.
Μοναδικός δρόμος είναι η οργάνωσή μας στα συνδικάτα. Μόνο έτσι θα σπάσουμε το φόβο, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική καταστολή.
Απαιτούμε:
Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
Εισόδημα για όλους.
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]