ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χατζηγεωργίου: Η ανανέωση του αέρα απαραίτητη για τη χρήση κλιματιστικών

Με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα πολύς θα είναι ο κόσμος που  είτε θα αναζητήσει δροσιά στις παραλίες είτε θα ανάψει ,εάν φυσικά διαθέτει ,το κλιματιστικό στο σπίτι του ή στο χώρο εργασίας του .
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Χατζηγεωργίου   παρέπεμψε στις  οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπ.Υγείας και σημείωσε πως τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού όταν πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσουν θα  πρέπει να υπάρχει μέριμνα ο αέρας που διοχετεύεται μέσα στο χώρο να είναι φρέσκος ,δηλαδή να προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον και να μην γίνεται ανακύκλωση .
Για τα οικιακά κλιματιστικά ο κ.Χατζηγεωργίου   υπογράμμισε πως είναι καλό να μην γίνεται χρήση εάν δεν είναι  απόλυτα απαραίτητο  ενώ στην περίπτωση που πρέπει να γίνει απαραίτητα χρήση τους θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτό ένα παράθυρο στο χώρο ώστε να γίνεται ανανέωση του αέρα .
Πολύ σημαντικός είναι ο καθαρισμός των κλιματιστικών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον τεχνικό που θα διενεργήσει τη συντήρηση .
"Τα κλιματιστικά που έχουμε στα σπίτια μας ειδικά αν στο σπίτι μας δε είχαμε κρούσμα με κορωνοϊό προφανώς δεν έχουν κάποιο κίνδυνο και δεν έχουν θέμα μετάδοσης του κορωνοϊού."ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]