ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Καταδικαστέες και επικίνδυνες οι δημόσιες δηλώσεις υπεράσπισης των συνδικαλιστικών διώξεων στο Γ.Ν Πρέβεζας...

......ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ και ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΙ, κ. ΦΛΟΥΔΑ ΓΙΩΡΓΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ       21/05/2020
ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ                                                                                       
.
Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Φλούδα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων την Τετάρτη 13 Μαϊου, δηλώσεις οι οποίες είναι αναρτημένες σε ηχητικό υλικό στην ιστοσελίδα του Δ.Ρ.Ιωαννίνων, είναι προσβλητικές για τον σύλλογο μας, επικίνδυνες και  σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις δεκάδων συλλόγων νοσοκομείων, ΟΤΑ, εργατικών κέντρων αλλά και με αυτές της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.
Στις δηλώσεις αυτές δικαιώνει «την άλλη άποψη»  όπως ο ίδιος αναφέρει, δηλαδή αυτήν της διοίκησης  και της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Αναφέρεται, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, σε εσωτερική ενημέρωση από την παράταξή της ΔΑΚΕ, για την δικαιολόγηση των δηλώσεών του. Την ίδια στιγμή δεν έκανε καν προσπάθεια να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με το ΔΣ του συλλόγου ως όφειλε ως γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μνημείο συνδικαλιστικής μεροληψίας.
Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν, ότι η αποφασιστικότητα της διοίκησης για διασπορά φόβου μέσω των διώξεων, δεν είναι απλά μια προσωπική παρόρμηση του διοικητή αλλά έχει υποστηρικτές κεντρικά συνδικαλιστικά στελέχη με ιστορία στο χώρο των νοσοκομείων.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται με επικίνδυνο τρόπο, να δικαιώσουν την πρακτική της νοσηλευτικής διεύθυνσης για αξιολόγησης συναδέλφων μέσω ανώνυμων πληροφοριών από συνοδούς, ασθενείς και συναδέλφους. Έρχονται να δικαιώσουν την πρακτική της «κουκούλας» ως μοντέλο αξιολόγησης των εργαζομένων στο Γ.Ν.Πρέβεζας.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση  με τις αποφάσεις της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ που στην απόφαση της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι  «το περιστατικό τρομοκρατίας σε βάρος συναδέλφων στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προστίθεται σε παρόμοια περιστατικά απειλών και «προειδοποιήσεων» προς συνδικαλιστικά στελέχη» και καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων σε απερίφραστη καταδίκη τέτοιων ενεργειών. Οι δηλώσεις αυτές επίσης απαντούνε στο ερώτημα γιατί ο σύλλογος (του μονοπαραταξιακού προεδρείου) του ΠΓΝΙ στον οποίο ο ίδιος προεδρεύει , δεν πήρε θέση μαζί με δεκάδες συλλόγους στο επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων στο Γ.Ν.Πρέβεζας.
Τα συμπεράσματα μπορούν να βγουν αβίαστα και με κρυστάλλινο τρόπο. Απομένει σε εσάς ως όργανο διοίκησης της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία να πάρετε θέση, με τα δικά σας κριτήρια, σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων, εν μέσω προετοιμασίας για νέα οικονομική κρίση.
                                                Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]