Τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών λόγω του κορωναϊού επαναφέρει με δεύτερη επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας




Να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να πάρουν επιπλέον μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και πολίτες που έχουν πληγεί από την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωναϊού covid-19 ζητά εκ νέου ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με δεύτερη  επιστολή του μέσα σε ένα μήνα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα την οποία κοινοποιεί και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  Δημ. Παπαστεργίου.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αφού εκφράζει την ικανοποίησή του  που έγινε αποδεκτή με το άρθρο 25 της πρόσφατης Π.Ν.Π.  η πρόταση η οποία είχε καταθέσει πριν ένα μήνα με σχετική επιστολή του και αφορούσε στην απαλλαγή από τα μισθώματα των ιδιοκτητών των σχολικών κυλικείων,  επαναφέρει το αίτημά του για να ισχύσει κάτι ανάλογο και για τους μισθωτές των δημοτικών καφενείων και ταυτόχρονα ζητά ευνοϊκές ρυθμίσεις μέσω δόσεων για οφειλές προς του Δήμους.
Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας έχει ως εξής:

«Ένα μήνα μετά το υπ’ αριθμ.4492/07-04-2020 έγγραφό μας με θέμα: «Να απαλλαγούν για ένα δίμηνο τουλάχιστον, από ενοίκια οι μισθωτές Δημοτικών καφενείων και σχολικών κυλικείων», επανερχόμαστε με το παρόν, αφενός για να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας καθώς με το άρθρο 25 της  πρόσφατης Π.Ν.Π. (ΦΕΚ τεύχος Α΄90/01-05-2020) έγινε αποδεκτό κατά το ήμισυ το αίτημά μας και έτσι από την 1η Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών κυλικείων οι ιδιοκτήτες τους δεν θα καταβάλουν μισθώματα, αφετέρου για να επαναφέρουμε το δεύτερο σκέλος του αιτήματος ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε ανάλογη ρύθμιση και οι μισθωτές δημοτικών-κοινοτικών καφενείων (για τα μισθώματα Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου).
Ταυτόχρονα, θα θέλαμε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωναϊού, που λαμβάνει η κυβέρνηση και για λόγους ισονομίας να εξετάσετε με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων να παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους, μέσω Νομοθετικής Ρύθμισης, να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίζουν την εξόφληση κάθε μορφής οφειλών τους προς τους Δήμους, σε έως και 100 δόσεις με απαλλαγή τουλάχιστον 50% από τις προσαυξήσεις, όπως προέβλεπε και ο Ν.4611/19.     
Με τις ως άνω ρυθμίσεις, που να σημειωθεί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, θα «λύσετε τα χέρια» στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού που θέλουν να βοηθήσουν και να δώσουν «μία ανάσα» τόσο στους μισθωτές των δημοτικών-κοινοτικών καφενείων  όσο και στους πολίτες που  δυσκολεύονται υπό αυτές τις συνθήκες να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, στους Δήμους θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για να εισπράξουν οφειλές και να τονώσουν τα ταμεία τους». 

Να σημειωθεί πως στην τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής (08-05-2020) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας αποφασίζει τη δέσμη μέτρων που προβλέπονται με Π.Ν.Π. και Κ.Υ.Α. και αφορούν στην οικονομική ελάφρυνση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, που δοκιμάζονται αυτό το διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωναϊού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]