Με πιστούς από αύριο οι εκκλησίες Δύο Λειτουργίες στα Ιωάννινα

-ισχυρή σύσταση για την  χρήση μάσκας 
-Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί σημείωμα της Ιεράς Συνόδου με το οποίο η Θεία Κοινωνία αποσυνδέεται από κάθε πιθανότητα μετάδοσης νοσήματος 

Από   αύριο Κυριακή 17 του Μάη οι πιστοί θα μπορούν ύστερα από πολύ καιρό να εκκλησιαστούν .
Ειδικότερα στη πόλη των Ιωαννίνων και στις κωμοπόλεις όπου βρίσκονται σε υπηρεσία περισσότεροι του ενός ιερείς κάθε Κυριακή και για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο θα τελούνται υποχρεωτικά 2  θείες Λειτουργίες, η πρώτη για τους ηλικιωμένους και  τους πλέον ευαίσθητους από τις 07.00 έως τις 09.15 και η δεύτερη από 10 μέχρι 11.00 π.μ .
Ενδιάμεσα    με τη φροντίδα των νεωκόρων  αφού αδειάσουν   οι ναοί ,θα εξαερίζονται .
Επίσης θα τελείται μια θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο για την τέλεση των μνημοσύνων από τις 07.30 έως τις 09.30 π.μ.
Στον Ιερό Ναό του ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Πάργης  θα τελείται θεία Λειτουργία  καθ εκάστην  ανελλιπώς ,όπως και πριν την κρίση που προκάλεσε  η πανδημία του κορωνοϊού ,πάντα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και της τήρησης αποστάσεων ανάμεσα στους πιστούς.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου στην Κιάφα από την Κυριακή 17 του Μάη και μέχρι τέλος Ιουνίου θα τελεστεί Σαρανταλείτουργο ,θα τελείται δηλαδή η θεία Λειτουργία  από 07.00  μέχρι 09.30  καθ εκάστην ημέρα ,τηρουμένων επίσης των προβλεπομένων μέσων προστασίας .
Στα χωριά  το πρόγραμμα των ακολουθιών δεν αλλάζει .
"Εάν  κάποιος φοβάται να προσεγγίσει στη Θεία Κοινωνία ,γιατί   νοιώθει κάποιες αμφιβολίες για το μυστήριο της ζωής είναι προτιμότερο να μη μετάσχει καθόλου στο μυστήριο .Ταυτόχρονα δεν επιτρέπεται αυτός να αποτελεί αντικείμενο κατακρίσεως και εμπαιγμού"σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο του  Μητροπολίτη Ιωαννίνων .
Τέλος  τόσο οι ιερείς   όσο και οι πιστοί όταν εισέρχονται στις εκκλησίες οφείλουν να ακολουθούν τα  εκ του νόμου και τα της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας με πάσα ακρίβεια και σχολαστικότητα άνευ οιασδήποτε παρεκκλίσεως .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]