ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σωτήρης Τσιόδρας:Η προαιρετική χρήση της μάσκας στο σχολείο αφορά τα σχολικά λεωφορεία

"Η  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία. Έχετε σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να μη λειτουργήσει ως μέσω προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά η μάσκα να γίνει αφορμή για κακή χρήση της αλλά και φαινόμενα bullying; Για παράδειγμα, τα παιδιά να κοροϊδεύουν ή να τραβούν τις μάσκες μεταξύ τους;"
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον Covid-19 από το Υπουργείο Υγείας  μια από τις ερωτήσεις ιατρικών συντακτών που δέχθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας  ήταν η παραπάνω .
Ο καθηγητής αναλυτικά είπε:

"Αφορά τη χρήση της μάσκας στο σχολείο για την οποία έχει τοποθετηθεί η Επιτροπή. Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως. Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή.

Η προαιρετική χρήση της μάσκας, από όσο ξέρω, έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου. Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]