Ανάσταση τα μεσάνυχτα στις εκκλησιές!

Οι πιστοί δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό να συμμετέχουν στις Ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα ούτε και στην αναστάσιμη Λειτουργία.
Απόψε τα μεσάνυχτα  ωστόσο που οι ναοί είναι ανοιχτοί για τους πιστούς   μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων θα γιορταστεί η Ανάσταση και θα ακουστεί το "Χριστός Ανέστη".
Σε σχετικό δελτίο Τύπου  την 1η Απριλίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέφερε:Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο κίνδυνος να περάσει σύντομα,ώστε όλοι μαζί να αξιωθούμε  να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα,δηλαδη κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης προς Τετάρτη 27 Μαίου .
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής απόψε στις 11 θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού όπως γίνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου .Στις 11.45 θα γίνει η μετάδοση του Αγίου Φωτός και στις 00.00 τα μεσάνυχτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως με πανηγυρική κωδωνοκρουσία και στη συνέχεια ο Ορθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]