ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Έφυγε από τη ζωή ένας ευγενής άνθρωπος, ένας διάφανος πολιτικός, ένας υποστηρικτής του Δημοκρατικού Πατριωτισμού, ένας φίλος, με τον οποίον συνδέομαι πάρα πολλά χρόνια. Μας συνέδεε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίον υπερασπιστήκαμε αδιαπραγμάτευτα, πάντοτε. Υπήρξα συνεργάτης του Δημήτρη Κρεμαστινού ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του 2ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, την περίοδο 1993-1996, μαζί με τον αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη, ακόμα μία εξαιρετική προσωπικότητα.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν υπήρξε μόνο υπουργός Υγείας. Συνδέεται άμεσα με την χαρακτηρισμένη ως Άνοιξη της Πρόνοιας, την περίοδο 1993-1996. Με τη θεμελίωση και τη λειτουργία δεκάδων προνοιακών μονάδων, με πολιτικές αποδέσμευσης των αναπήρων από το περιθώριο, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με το πρόγραμμα στήριξης της παιδικής προστασίας και με το πρόγραμμα δεκάδων καινούργιων Παιδικών Σταθμών. Και κυρίως με το νόμο που αν δεν είχε μετά ακυρωθεί, ίσως θα είχαμε προλάβει τις υπερδαπάνες στο χώρο της Υγείας και του φαρμάκου.

Δέκα περιφερειακά νοσοκομεία που εξασφαλίσαμε την περίοδο εκείνη, στο πλαίσιο του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, και ιδιαίτερα η εξασφάλιση, παρά τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των σχετικών πιστώσεων για τη θεμελίωση δύο πανεπιστημιακών νοσοκομείων, της Αλεξανδρούπολης και του Αττικού, υπήρξαν έργα που έφεραν την προσωπική συμβολή και του Ανδρέα και του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ένας μεγάλος επιστήμονας, που η απουσία του φτωχαίνει το χώρο της επιστήμης και ιδιαίτερα της Καρδιολογίας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι εκφραστής του Πολιτικού Πολιτισμού. Και κυρίως ένας άνθρωπος που είχε καθημερινή του έννοια τη συνεργασία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Ένας άνθρωπος που για μένα υπήρξε πάντα σύμβουλος και φίλος.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού


Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας, πρώην Υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ένας άξιος άνθρωπος, που υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης, με συνέπεια, ευπρέπεια και έργο, τόσο την Ιατρική όσο και την πατρίδα μας.
Μέσα από τις σκέψεις του, αλλά το σημαντικότερο, μέσα από τις πράξεις του έδωσε έμπρακτα μαθήματα για το πώς πρέπει να δραστηριοποιείται στις μέρες μας ένας επιστήμονας αλλά και ένας πολιτικός.
Κάποτε είπε: «Πιστεύω ότι η ενασχόληση του κάθε ανθρώπου με την πολιτική σε κάποια στιγμή της ζωής του αποτελεί  κοινωνική υποχρέωση . Άλλωστε τόσο ο Θουκυδίδης όσο και ο Πλάτωνας υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος που δεν ασχολείται με τα κοινά είναι αχρείος. Η ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει κοινωνική καταξίωση και αναγνώριση των ικανοτήτων του και της εντιμότητας που αυτός διαθέτει και τα οποία έχουν διαφανεί μέσα από την κοινωνική συμπεριφορά»
Με τις σκέψεις αυτές, τις οποίες ασπάζομαι εξολοκλήρου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Στέφανος Γρ. Φούσας
Συντονιστής Τoμέα Καρδιάς, METROPOLITAN GENERAL
Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας
Τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας


Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Αποχαιρετούμε το Δημήτρη Κρεμαστινό με οδύνη. Το δάσκαλο, το γιατρό, τον επιστήμονα, τον ευπατρίδη πολιτικό και υπουργό. Έναν γλυκό, ευγενικό και συναινετικό πολιτικό άνδρα που πίστεψε και υπηρέτησε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ένα ακόμη θύμα της φονικής πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και καλό του ταξίδι στη «γειτονιά των αγγέλων».

Μερόπη Τζούφη


Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον επιστήμονα, σύντροφο και φίλο Δημήτρη Κρεμαστινό.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε ένα παράδειγμα ήθους στην πολιτική. Ήδη καταξιωμένος επιστήμονας, εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου πρώτη φορά το 2000. Ως υπουργός Υγείας θεσμοθέτησε τον ΟΚΑΝΑ και έμεινε γνωστός για την αναμόρφωση του ΕΚΑΒ και τη νομοθέτηση της τηλεϊατρικής.

Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της Δωδεκανήσου και πάντα δίπλα τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους, στον αγώνα για τη Δημοκρατία και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους. Θα τον θυμόμαστε για το πολιτικό σθένος και την ηθική ακεραιότητα του.

Καλό ταξίδι κ. Καθηγητά.


Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Άρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]