Ε.Ι.Ν.Η. για διώξεις-καθαιρέσεις-απολύσεις στα νοσοκομεία Ηπείρου

Δεν έφθανε το γεγονός ότι παρά τις βαρύγδουπες κυβερνητικές εξαγγελίες, στα νοσοκομεία και τα ΚΥ της δύναμης της ΕΙΝΗ καμιά ιατρική, νοσηλευτική ή άλλη στελέχωση κατά τη φάση των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας του κορονοιού δεν είδαμε.

Δεν φθάνει ότι στη νέα φάση αντιμετώπισης και την αναγκαία διπλή λειτουργία των νοσοκομείων υπάρχει τέτοια ανεπάρκεια στελέχωσης για να ανταποκριθούν τα νοσοκομεία στο νέο ρόλο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΠΓΝΙ, όπου τα προγράμματα λειτουργίας και εφημέρευσης βγαίνουν με το σταγονόμετρο, με επισφάλεια και υπερεργασία σε πολλά τμήματα, όπως πιο χαρακτηριστικά τα ΤΕΠ.

Δεν φθάνει ότι η κινητικότητα στην εργασία έπιασε κόκκινο και όλοι καλούνται να περιδιαβαίνουν τμήματα και κλινικές με καθημερινό φόβο για άλλη μια μετακίνηση χωρίς τα κριτήρια των νέων αναγκών σε κάθε τμήμα και κάθε φάση, αφήνοντας έδαφος για παρεμβάσεις όσων αξιοποιούν τις ελλείψεις για να παίζουν το ρόλο του ατομικού προστάτη.

Φαίνεται ότι οι διοικήσεις των νομαρχιακών νοσοκομείων της Ηπείρου αντί να συμβάλλουν, όπως έχουν καθήκον, για μόνιμες προσλήψεις που θα αποκαθιστούν τη στελέχωση στις ανάγκες έχουν αποδυθεί τελευταία σε μαραθώνιο αυταρχικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους. Προφανώς ήρθε η ώρα να ξεχαστούν τα υποκριτικά χειροκροτήματα στους υγειονομικούς για τα οποία προέτρεπε η κυβέρνηση και να αποκατασταθεί η ισορροπία με το βούρδουλα και την αναξιοκρατία. Μέθοδος παλιά και δοκιμασμένη αλλά θα μας βρει απέναντι.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

1.                     Την προσχεδιασμένη συνδικαλιστική δίωξη – καθαίρεση και υπηρεσιακό υποβιβασμό των τεσσάρων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του  ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.  Της προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλους του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ενός ακόμα μέλους του ΔΣ του σωματείου, μιας ακόμη νοσηλεύτριας, αλλά και μιας τομεάρχισσας που είναι η αρχαιότερη σε υπηρεσία συνάδελφος.

            Ο ανυποχώρητος αγώνας τους και μάλιστα από θέση ευθύνης επί σειρά ετών και κυβερνήσεων για να μη καταλήξουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, να μην έχει η δημόσια υγεία επιπτώσεις σαν εκείνες που ζήσαμε τελευταία σε <<προηγμένα>> και <<πρότυπα>> υγειονομικά συστήματα και να παρέχονται υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν και έξω από τη λογική κόστους – οφέλους στην υγεία είναι εμπόδιο στην προώθηση της κυβερνητικής. Η φίμωση που επιχειρείται μας είναι άλλωστε γνωστή από την προσπάθεια σπίλωσης των αγώνων της ΟΕΝΓΕ  τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

2.                     Την αυθαιρεσία της διοίκησης του ΓΝ Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ  που στις 30/4 υποβίβασε και μετακίνησε αδικαιολόγητα στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, αντικαθιστώντας τους με  άλλους και κατά παράβαση των προϋποθέσεων του Υπαλληλικού Κώδικα για το νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπρόσθετα, η διαχείριση περιστατικών

3.                     Τη διαδικασία απόλυσης που μέσα στην πανδημία εξελίχθηκε στον τομέα καθαριότητας στο ΠΓΝΙ και ενώ μέσα στο Νοέμβρη θα ακολουθήσουν και όσοι απομείνουν. Θεωρούμε ότι ο τομέας καθαριότητας στα νοσοκομεία είναι βασικός για την υγεία ασθενών και εργαζόμενων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αφαλούς τους λειτουργίας.

Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι στον τομέα πρέπει να απασχολούνται πανελλαδικά σε μόνιμες θέσεις και θα πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός τους είτε από τις διοικήσεις που υπόσχονται παρατάσεις των συμβάσεων είτε από τους εργολάβους που περιμένουν σαν τα κοράκια για να τους εκμεταλλευτούν. Το ελάχιστο που όφειλαν να έχουν κάνει στην παρούσα φάση θα ήταν να εξασφαλίσουν δια νόμου την παράταση των συμβάσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.                       Την άμεση ανάκληση των συνδικαλιστικών διώξεων στο ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

2.                       Την άμεση ανάκληση όλων των αδικαιολόγητων υποβιβασμών και μετακινήσεων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ.

3.                       Την άμεση ανάκληση κάθε απόλυσης στον τομέα καθαριότητας, τη μονιμοποίηση όσων εργάζονται και νέες μόνιμες προσλήψεις στον τομέα αντίστοιχες με το διπλό ρόλο του νοσοκομείου στην παρούσα φάση και τις ανάγκες λειτουργίας και της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]