ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Το Δημόσιο αποκτά “ψηφιακό γκισέ” - Ποια πιστοποιητικά θα εκδίδονται γρήγορα και ηλεκτρονικά

Ραντεβού στο “ψηφιακό γκισέ “ των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών θα κλείνουν πλέον οι πολίτες έχοντας τη δυνατότητα να συναλλάσσονται εξ αποστάσεως – μέσω τηλεδιάσκεψης – με τους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, μέσω της νέας υπηρεσίας “ψηφιακό γκισέ” , οι πολίτες θα μπορούν γρήγορα , ανέπαφα και ηλεκτρονικά να προμηθεύονται τα πιστοποιητικά που χρειάζονται από τις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις τους, περιμένοντας επί ώρες στις ουρές. Συγκεκριμένα, ο πολίτης μπαίνει στην ηλεκτρονική πύλη του Δημοσίου (gov.gr) και θα κλείνει ραντεβού με την υπηρεσία που επιθυμεί. Βάσει της διαθεσιμότητας που θα του δίνει το σύστημα θα παίρνει επιβεβαίωση για την ακριβή ημέρα και την ώρα του ηλεκτρονικού ραντεβού που θα έχει με τον αρμόδιο υπάλληλο. Παράλληλα, θα παίρνει και το αντίστοιχο link για τη διάσκεψη που θα έχει μαζί του. Έτσι την προκαθορισμένη ώρα μέσω του link θα κάνει διάσκεψη με τον υπάλληλο. Ο βασικός εξοπλισμός που απαιτείται , πέραν του υπολογιστή, είναι ένα μικρόφωνο ενώ στην περίπτωση που θα χρειάζεται να κάνει επίδειξη εγγράφων , αυτό θα γίνεται με τη χρήση κάμερας.

e- αιτήσεις
Οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για τα έγγραφα ή βεβαιώσεις που χρειάζονται .Στην περίπτωση αυτή , ο υπάλληλος θα εκδίδει το αιτούμενο έγγραφο ψηφιακά και θα το στέλνει στον πολίτη με e- mail ή με courier στη διεύθυνση του σπιτιού του. Η έκδοση των πιστοποιητικών μέσω της πύλης του του Δημοσίου (gov.gr) είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα έρχεται και η ψηφιακή υπογραφή στο Δημόσιο. Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες που θα διαθέτουν “ψηφιακό γκισέ “είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) οι ΔΟΥ και οι e-ΕΦΚΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος θα εξυπηρετεί τις αιτήσεις των αγροτών γι διάφορες επιδοτήσεις, ενισχύσεις κλπ.
Σύντομα “ψηφιακό γκισέ αναμένεται να λειτουργήσει και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ο νέος τρόπος επικοινωνίας των πολιτών με το Δημόσιο αναμένεται να συμβάλει στη λειτουργική αναβάθμιση του κράτους και να βελτιώσει την καθημερινότητα των συναλλασσόμενων , καταργώντας τη φυσική παρουσία στις δημόσιες υπηρεσίες, τις ουρές και την ταλαιπωρία.

Τα πιστοποιητικά
Μέσω του “ψηφιακού γκισέ”και του gov,gr και με την εισαγωγή των κωδικών του Taxisnet και του ΑΜΚΑ θα εκδίδονται τα εξής πιστοποιητικά:

-Ληξιαρχικά πιστοποιητικά

- Πιστοποιητικά ασφάλισης , όπως η ασφαλιστική ενημερότητα, η μεταβολή δραστηριότητας , η απογραφική δήλωση κλπ.

- Βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας και βεβαιώσεις για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους.

-Απόδοση κλειδαρίθμου για κωδικούς Taxisnet,βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας κλπ.

Οι δράσεις
Επίσης μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή, σύμφωνα με την εφημερίδα "TΑ ΝΕΑ " άλλες τρεις δράσεις μείζονος σημασίας για τον πολίτη . Πρόκειται για:

-Την ανανέωση των δελτίων ανεργίας

-Την ενημέρωση του ΑΜΚΑ κάθε πολίτη

Μια σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου e-ΕΦΚΑ ( όπως η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]