Προσοχή τώρα που θα πάμε στις παραλίες!

"Με την απόσυρση σταδιακά των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουμε αρχίσει όλοι μας να κινούμαστε όλο και περισσότερο και να επισκεφτόμαστε μέρη που είχε καιρό να πατήσει πόδι ανθρώπου. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και οι παραλίες στις οποίες όμως όσο και αν δεν φαίνεται δεν είμαστε μόνοι μας. Στις παραλίες πέρα από απίθανα φυτά συναντά κανείς και πανέμορφα πουλιά όπως ο Θαλασσοσφυριχτής όπου επιλέγει την άμμο της παραλίας ή μερικά χαλίκια για να γεννήσει τα αυγά του. Ήδη έχουμε δεχτεί κλήσεις για μικρά πουλιά που περπατάνε στην ακτή δίχως να πετάνε. Αυτή είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά σφυριχτών και άλλων παρυδάτιων πουλιών που αυτή την εποχή, έχουν κάνει φωλιά. Μέχρι και τα μέσα Ιουλίου η περίοδος είναι πολύ ευαίσθητη για τα πουλιά αυτά και πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί!!! Για αυτό όποτε επισκεφτόμαστε την παραλία κατά την αναπαραγωγική περίοδο πρέπει να προσέχουμε:
α) Αν δούμε κάποιο παρυδάτιο να απομακρυνθούμε αμέσως από κει σε απόσταση 50 μέτρων για να νιώσει ασφάλεια ώστε να μπορέσει να τραφεί ή να συνεχίσει ανενόχλητο την επώαση των αυγών του.
β) Καλύτερα να επιλέγουμε να περπατάμε δίπλα στο κύμα, τα πουλιά αυτά έχουν τη φωλιά τους συνήθως σε σημείο το οποίο δεν φτάνει το κύμα 5-15 μέτρα από το νερό ή και πιο ψηλά στην αμμουδιά.
γ) Αν πάμε βόλτα με το σκύλο μας στην παραλία καλό είναι να τον έχουμε με το λουρί.
δ) Σε καμία περίπτωση δεν οδηγούμε στην αμμουδιά με τη μηχανή μας, ή τη γουρούνα ή το 4Χ4 όχημά μας. Πέρα από το ότι απαγορεύεται η εκτός δρόμου οδήγηση είναι πολύ πιθανό εν αγνοία μας να καταστρέψουμε κάποια φωλιά. Οι ψαράδες, αλλά ακόμα και οι λουόμενοι, συχνά οδηγούν πάνω στην αμμουδιά για να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο κύμα για να έχουν δίπλα τα σύνεργά τους, κάνοντας τεράστια ζημιά στο ευαίσθηο οικοσύστημα της παραλίας και σκοτώνοντας άθελά τους νεοσσούς ή καταστρέφοντας τις φωλιές και τα αυγά τους."
Δράση για την άγρια ζωή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]