Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας:Συνάντηση με τη ΓΓ του Υπουργείου ΠαιδείαςΜετά από αίτημα της ΟΠΟΤΤΕ, πραγματοποιήθηκε τηλεσυνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΠΟΤΤΕ (Δ. Κοντός, Γ. Χαβάκης. Χ. Δάμπλιας, Γ.Τασίκας) με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αναστασία Γκίκα.
Στο υπόμνημα με τα αιτήματα που είχαμε καταθέσει αφού αναφέραμε την κυβερνητική δέσμευση προεκλογικά και την ανάγκη λήψης μέτρων Δημογραφικής πολιτικής στη συνέχεια παραθέταμε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.
-Για τις αποσπάσεις, μεταθέσεις και προσλήψεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών 
-Για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης από την Πολιτεία των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών από τον Παιδικό σταθμό, τα προνήπια, το νηπιαγωγείο ως την σίτιση και στέγαση των φοιτητών
-Για τις μετεγγραφές και την βοήθεια που επιβάλλεται να παρέχει το κράτος ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά μας το δικαίωμα να σπουδάσουν .
Τονίζοντας πως δεν έχουμε με τέτοια οικονομική κρίση που πλέον έγινε δραματική με την πανδημία να συντηρήσουμε ούτε ένα σπίτι, πόσο μάλλον δυο ή τρία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Η Γ.Γ. του Υπουργείου μας έκφρασε  την   πολιτική βούληση με ευαισθησία η κυβέρνηση να στηρίξει την Ελληνική οικογένεια και δήλωσε πως σε σύντομο χρόνο θα δρομολογηθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες που ελπίζει να μας ικανοποιούν. Δεσμεύτηκε για συνάντηση τόσο με τον Γ.Γ. Ανωτάτης Εκπαίδευσης όσο και με την Υπουργό.
Με βάση την εμπειρία μας, αλλά κυρίως με γνώμονα της επιτακτικές ανάγκες δεν επαναπαυόμαστε, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε όλες τις προϋποθέσεις για να εργαζόμαστε καθώς  και να σπουδάζουν  τα παιδιά μας με τις καλύτερες συνθήκες.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά την διεκδίκηση, με προτάσεις και πυγμή  προς την κυβέρνηση. Ζητάμε από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να στηρίξουν τα αιτήματα μας, να στηρίξουν την δημογραφική πολιτική με έργα, να στηρίξουν τη επιβίωση του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]